Policija ispred kuće Vidoja Stanišića

Policija satima pretresala Stanišiće (VIDEO)


Nije saopšteno što su tražili i da li su to našli u kućama dvojice navodnih članova samozvanog zagoričkog klana
Edit

Podgorička policija naoružana dugim cijevima i inspektori u civilu upali su juče u kuće Vidoja Stanišića u Spužu i Radisava Gila Stanišića u Podgorici, koje su potom satima pretresali.

Iz Uprave policije nijesu saopštili šta su tražili u njihovim kućama i da li su pretresom pronašli predmete od značaja za neku istragu, ili eventualno nedozvoljene predmete i supstance.

Iz te institucije nezvanično su kazali da su “preduzimali redovne aktivnosti kontrole bezbjednosno interesantnih osoba, članova organizovanih kriminalnih grupa i njima bliskih osoba”.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti” inspektori nijesu pronašli nedozvoljene predmete kod Stanišića, a njih dvojica su nakon pretresa privedeni na informativni razgovor.

Pretresi su počeli pola sata prije podneva, a sve vrijeme dvojicu navodnih članova samozvanog zagoričkog klana po jedan naoružani policajac držao je na oku.

Stanišići su godinama u policijskim spisima evidentirani kao osobe interesantne za službu.

Obojica su više puta hapšeni i osuđivani, uglavnom zbog nasilja.
Iz zatvora su izašli prije nekoliko dana, a krajem godina potvrdili su sumnje istražitelja – da su iza spuških bedema postali bliski kavačkom kriminalnom klanu.

Upravo njih dvojica i još par muškaraca povezanih sa njima 19. decembra na kapiji spuškog zatvora čekali su da ćeliju napusti navodni vođa tog klana Slobodan Kašćelan.

Inspektori su ih i tog dana priveli u podgorički Centar bezbjednosti, gdje su nakon saslušanja i sačekali Kašćelana, a potom ga blindiranim automobilima odvezli u Kotor.

Kašćelan
Stanišići i Kašćelan ispred CB Podgorica(Foto: Boris Pejović)

Kašćelan je iz Istražnog zatvora pušten uz jemstvo, da se sa slobode brani od optužbi za zelenašenje.

Iz Uprave policije nijesu saopštili da li su juče pretresali i Kašćelanovu kuću u Kotoru, ni da li pretresi kuća Stanišića imaju veze sa njim.

Nezvanično je rečeno da su osim Stanišića pretresali i kuće Podgoričana koji slove za bliske suprotstavljenom škaljarskom klanu.

Source link

Preporučeno za vas