Pola milijarde za projekte na lokalu

Pola milijarde za projekte na lokalu


Pre dve decenije srušena je do temelja Gradska biblioteka u Prištini. Gračanica je dobila 30 miliona dinara da sagradi novu.

"Ovo je vrlo značajno za mlade ljude, za sve ljude koji dole žive, da dobiju svoju zgradu, svoje mesto na kome će nastaviti sa učenjem, sa čitanjem, sa druženjima", rekao je Ljubinko Karadžić, predsednik privremenog organa Grada Prištine.

A družiće se i Bajinobaštani. Podrška im stiže za novu turističko-ekološku manifestaciju. Promovisaće Drinu, zdrav život i turizam.

"Nešto što je značajno kako za Bajinu Baštu, tako i za ceo zlatiborski region i zapadnu Srbiju", istakao je predsednik opštine Bajina Bašta Petar Petrović.

U obnovljeni vrtić kod Lazarevca trebalo bi da krene dve stotine dece.

"Mi se nadamo da će početkom sledeće godine objekat biti završen i da će biti useljiv za najmlađe", navodi predsednik opštine Lazarevac Bojan Sinđelić.

Pećinci će obnoviti gradski trg, a Kragujevčani sačuvati most stogodišnjak.

"Jako je bitan za funkcionisanje samog grada jer je visoka frekvencija saobraćaja koja se odvija preko njega, on je u prilično lošem stanju i jako nam je bilo bitno da uđemo u rekonstrukciju", kazao je zamenik gradonačelnika Kragujevca Ivica Momčilović.

Za državnu podršku konkurisalo je 200 projekata, a dobilo ju je 77.

"Ako imate situaciju da dobijete 200 prijava sa svom urednom projektnom dokumentacijom, onda je jasno da su naše lokalne samouprave sve bolje i bolje u tom pogledu. Ono što nedostaje, jesu sredstva da se pozitivno odgovori na sve zahteve", istakao je ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić.

Prošle godine iz Fonda za lokal izdvojeno je 320 miliona dinara, a ove gotovo pola milijarde.Izvor

Preporučeno za vas