Fudbaleri Milana na meču sa Laciom

Pola milijarde i najgori početak u posljednjih 78 godina: Milan na koljenima


“Kako ja vidim stvari ovaj tim je sve bolji i bolji. Naravno, za tabel i situaciju je bila bitna pobheda, ali igra je bila tu”, izjavio je Pioli nakon poraza od Lacija
Edit

Nakon 11 kola Serije A, Milan je bliži zoni ispadanja, nego evropskoj sceni.

Od ugroženih timova dijeli ga šest, od šestoplasiranog Kaljarija osam bodova.

Prvi put poslije 78 godina u ovoj fazi sezone, na 11 mečeva, ima šest poraza, sa tendencijom pada – u narednom kolu gostuje Juventusu, a poslije pauze dočekuje Napoli.

Promijenio se trener, Đampaola je zamijenio Stefano Pioli, koji je na tri utakmice doživio dva poraza, a jednu pobjedu ostvario jedva, protiv SPAL-a, kod kuće.

“Kako ja vidim stvari ovaj tim je sve bolji i bolji. Naravno, za tabel i situaciju je bila bitna pobheda, ali igra je bila tu”, izjavio je Pioli nakon poraza od Lacija.

“Rosoneri”, međutim, nemaju vremena da čekaju, a javnost upire prstom na dvije legende, koje su sada u foteljama, zaduženi za sportski sektor – Paola Maldinija i Zvonimira Bobana.

Na “teret” im se stavlja učinak u prelaznom roku, jer je od novih igrača samo Teo Ernandes standardan i donekle dobar, dok su Leao, Krunić, Benaser i Rebić za sada potpuni promašaj…

Milan nije imao mnogo novca na raspolaganju ovog ljeta, ali se ne zaboravlja da nije bilo tako prethodnih sezona – klub je u posljednje tri godine potrošio skoro pola milijarde na pojačanja.

Šta su donijeli – Bonući, Iguain, Pjontek, Kesi, Kalinić, Džalhanoglu… ništa više od prosječnosti. 

Ambicije su, shodno ulaganjima, bile veće, a Đenaro Gatuzo je peto mjesto platio otkazom. Klub je odustao od Lige Evrope, kako bi regulisao finansijske probleme i kako bi mogao da se uklopi u finansijski fer-plej, ali i da bi se skoncentrisao na prvenstvo.

I dok Juventus, Inter, Napoli, Atalanta, Roma  i Lacio igraju na evropskoj sceni, “rosoneri” imaju vremena da se spremaju samo za Seriju A, u kojoj će se, kako sada stvari stoje, prije boriti za opstanak, nego za vrh tabele…

Source link

Preporučeno za vas