"Podrška Rusije Srbiji za rešenje kosovskog problema"


Aleksandar Vulin, koji je prisustvovao finalu Međunarodnih vojnih igara na poligonu "Alabino" kod Moskve, rekao je da je Srbija ta koja treba da donese odluku a da će Ruska federacija uvek biti uz Srbiju.

"Ruska Federacija veoma poštuje politiku našeg predsednika i politiku Srbije kada je u pitanju očuvanje Kosova i Metohije i očuvanje interesa Srbije i srpskog naroda", naveo je Vulin.

Dodao je da Srbija nikada neće učestvovati u "antiruskoj histeriji" i da nikada neće razmatrati uvođenje bilo kakvih sankcija Rusiji, niti će biti tamo gde se o Rusiji loše govori ili gde se Rusija napada.

Srpski ministar odbrane je u posetu Rusiji došao na poziv svog ruskog kolege Sergeja Šojgua.

Poželevši dobrodošlicu srpskoj delegaciji, Šojgu je rekao da mu je drago što sa Srbijom i Vulinom ima aktivnu saradnju i istakao da se Vulinom vidi već treći put od početka ove godine.

Vulin je preneo pozdrave predsednika Srbije i vrhovnog komandanta VS, Aleksandra Vučića i zahvalio se predsedniku RF zbog njegovog razumevanja pozicije Srbije kada je u pitanju rešavanje pitanja Kosova i Metohije.

"Još jednom smo dobili podršku Ruske Federacije kada je u pitanju rešavanje kosovskog problema, da je Srbija ta koja može i treba da donese odluku a da će Ruska Federacija uvek biti uz Srbiju. Ruska Federacija veoma poštuje politiku našeg predsednika i poštuje politiku Srbije kada je u pitanju očuvanje KiM, kada je u pitanju očuvanje interesa Srbije i srpskog naroda", rekao je Vulin.

Ruski ministar za još bolju saradnju

Šojgu je saradnju Rusije i Srbije ocenio kao veoma uspešnu naročito u delu vojno-tehničke saradnje, najavivši njeno unapređenje kao i saradnje koja se tiče zajedničkih vežbi i obuka, navodi se u saopštenju.

Potvrdio je da u narednom periodu Srbija može očekivati da će se nastaviti realizacija dogovorenog – nabavka novih helikoptera Mi-17 i borbenih helikoptera Mi-35.

Šojgu se zahvalio ministru Vulinu na učešću ekipe Vojske Srbije na Međunarodnim vojnim igrama.

"Vaša ekipa je bila veoma uspešna na ovom svetskom takmičenju. Razumem da bi ste hteli bolje i zato sam spreman da vašoj ekipi sledeće godine pružim sve mogućnosti za trening", zaključio je ruski ministar odbrane.Izvor

Preporučeno za vas