Perović

Perović: Vučić nek dođe kao državnik, vjerski praznici nijesu prilika za to


Rektor Cetinjske bogoslovije je poručio da je njihova glavna tema da proslave Božić i da se vjerni narod tim povodom okupi u crkvama
Edit

Glavna tema Crkve je da se vjerni narod povodom Božića okupi u crkvama, a bilo bi dobro da političari traže druge datume i povode za posjetu drugim državama, kazao je za “Dan” rektor Cetinjske bogoslovije, Gojko Perović.

Odgovarajući na pitanje “Dana” u vezi sa najavljenom posjetom srpskog predsjednika Aleksandra Vučića Crnoj Gori na Badnji dan, Perović je naglasio da svako ima pravo da dolazi kad hoće.

“Što kažu – svi su putevi svakome otvoreni. Ali se bojm da takva posjeta jednog državnika drugoj državi ne stavi medijski i uopšte, što se tiče pažnje naroda, sam praznik Božić u drugi plan, što ne bi bilo dobro”, rekao je Perović navodeći da je to njegov lični stav.

Poručio je da je njihova glavna tema da proslave Božić i da se vjerni narod tim povodom okupi u crkvama.

“Vučić neka dođe kao državnik u posjetu državi. Ozbiljno, višednevno, planski i najavljeno. Vjerski praznici nijesu prilika za to. Pogotovo ne u situaciji kada se borimo za prava Crkve, a ne bilo koje nacije ili etničke grupe”, naglasio je Perović.

Agencija Tanjug juče je navela da im je iz Vučićevog kabineta potvrđeno da će Vučić Badnji dan provesti “sa Srbima, pravoslavnim vjernicima, na sjeveru Crne Gore”. “Blic” je objavio da Vučić dolazi uz blagoslov patrijarha Irineja.

Iz kabineta predsjednika Mila Đukanovića juče su kazali da nemaju zvaničnu najavu privatne posjete Vučića Crnoj Gori, a za sada ni komentar.

Source link

Preporučeno za vas