Pentagon

Pentagon priznao da je u iranskom napadu ranjeno 11 vojnika


Američki mediji podsjećaju da je Pentagon neposredno posle napada saopštio da u napadu nije bilo žrtava i navode da američka vojska pod žrtvama podrazumijeva i ranjavanje i smrt svojih pripadnika
Edit

Jedanaest američkih vojnika povrijeđeno je tokom iranskog napada projektilima na bazu Al-Asad u Iraku, iako je Pentagon u početku tvrdio da nije bilo žrtava niti povrijeđenih, javlja CNN.

“Iako nijedan pripadnik američkih snaga nije poginuo u napadu 8. januara, nekoliko se liječi od simptoma potresa mozga od eksplozije i njihovo stanje se još procjenjuje”, saopštila je vojna koalicija predvođenja SAD koja se u Iraku i Siriiji bori protiv Islamske države.

U saopštenju se dodaje da su oni iz predostrožnosti prebačeni iz baze u Iraku u Regionalni medicinski centar Landštul u Njemačkoj radi daljih analiza i da se očekuje da se vrate na dužnost kada budu proglašeni sposobnim.

Zvaničnik američke vojske rekao je za da je u napadu povrijeđeno 11 vojnika, koji je Iran izveo u znak odmazde zbog ubistva generala Kasema Sulejmanija.

Američki mediji podsjećaju da je Pentagon neposredno posle napada saopštio da u napadu nije bilo žrtava i navode da američka vojska pod žrtvama podrazumijeva i ranjavanje i smrt svojih pripadnika.

Upitan o toj protivurječnosti, američki zvaničnik je rekao da je je u to vrijeme to bila procjena stanja i da su se simptomi pojavili kasnije.

Američki ministar odbrane Mark Esper rekao je prošle sedmice da je, prema prvim procjenama, u napaduna bazu u kojoj su stacionirane američke trupe pričinjena samo materijalna šteta.

Source link

Preporučeno za vas