Pažin

Pažin najavio izmjene zakona o tužilaštvu: Neodgovornost dijela opozicije…


Pažin je kazao da će tužilaštvo biti pozicionirano kao organ vlasti i da će vidjeti koje grane vlasti
Edit

Ministar pravde Zoran Pažin najavio je da će naredne godine inicirati izmjene zakona o državnom tužilaštvu kako bi “pozicionirali liniju odgovornosti unutar tužilaštva”.

“Naredne godine kao ministar pravde pokrenuću procedure za izmjenu orgaizacionih zakona koje uređuju tužilaštvo da bismo jasno pozicionirali liniju odgovornosti unutar tužilaštva. To sada nije slučaj zbog neodgovornosti dijela opozicije, a to nijeste vi,” rekao je Pažin u Skupštini odgovarajući na poslaničko pitanje poslanika Demokratskog fronta (DF) Miluna Zogovića.

On je kazao da je taj dio opozicije planirao da preko takvog tužilaštva ostvari neke političke ciljeve, ali da su vidjeli da to ne mogu.

Pažin je rekao da neće da kaže koja su to lica, ali da su pokazala pravno neznanje i da sada i sami kritikuju zakonske propise.

Pažin je kazao da će tužilaštvo biti pozicionirano kao organ vlasti i da će vidjeti koje grane vlasti.

Socijaldemokratska partija (SDP) je nedavno najavila izmjene zakona o Državnom tužilaštvu, a ta partija je bila dio vladajuće koalicije kada su mijenjani pravosudni zakoni.

Premijer Duško Marković i Pažin ranije su kritikovali Tužilaštvo, navodeći da nigdje na svijetu nema da ono bude grana vlasti sama za sebe i da postoji praksa gdje je pod nadležnošću Vlade.

Source link

Preporučeno za vas