Pavićević

Pavićević: DPS udara na Ustav, državu i sve vjere i nacije


Predsjednik Crnogorske navodi da je na saboru u Nikšiću “uočio mnoge ljude iz DPS koje upravo ta partija naziva neprijateljima države”
Edit

Crnogorska neće igrati kako svira Demokratska partija socijalista, poručio je predsjednik Crnogorske, Vladimir Pavićević, istakavši da je ta partija bila i da će biti zaštitnik crnogorskog građanina, ma koje vjere i nacije bio. 

“Uostalom, ja sam lansirao ideju o ustavnom patriotizmu za Crnu Goru, a vjerskim zakonikom DPS-a upravo ta partija danas udara i na crnogorski Ustav i na crnogorskog građanina i na državu Crnu Goru i na sve vjere i na sve nacije”, kazao je Pavićević.

On je rekao da je na saboru u Nikšiću bio sa građanima Crne Gore i “uočio mnoge ljude iz DPS koje upravo ta partija naziva neprijateljima države.”

“U Nikšiću su se okupili naša braća, komšije, kumovi i prijatelji, crnogorski građani. Moje mjesto je bilo tamo jer je mjesto svakog čestitog građanina tamo gdje je ugroženo pravo drugog građanina. Ako danas neko u Crnoj Gori pokušava da dirne u bilo koja prava jednog čovjeka, u ovom slučaju vjerska pitanja, i da to još koristi za svoje političke poene, svi mi ma koje nacije, vjere ili svjetonazora bili moramo stati u odbranu načela vladavine prava, građanskih prava, slobode i pravde”, rekao je Pavićević.

Lider Crnogorske je poručio da su u njegovom dosadašnjem političkom djelovanju konstante bile poštenje, odgovornost i pravdoljubivost.

“Svojim političkim djelovanjem DPS pokazuje da je izgubio kompas i da je krenuo putem koji vodi u potpunu destrukciju. Baš onakvu kakvu smo imali prilikom deportacije muslimana ili prilikom prebijanja i hapšenja Albanaca u akciji ‘Orlov let’. Tome moramo stati na put. Zato sam bio tamo gdje su se mnogi plašili doći, sa svojim prijateljima i sa građanima Crne Gore”, zaključio je Pavićević

Source link

Preporučeno za vas