Detalj sa snimka jedne od nadzornih kamera

Otašević: Ogorčen sam, ali ne i iznenađen odlukom tužilaštva


“Nastaviću gonjenje u mjeri kojoj mi to zakon omogućava, iako znam da je to borba sa vjetrenjačama obzirom da smo i na mom primjeru vidjeli da je naše tužilaštvo partijsko a ne nezavisno”
Edit

Novinar “Dana” Vladimir Otaševićkazao je da je oforčen odlukom Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) u Podgorici da odbaci njegovu krivičnu prijavu, podnijetu protiv službenika Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Mladena Mijatovića, zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti. 

“Ogorčen sam ali ne i iznenađen odlukom tužilaštva. Samo tužilaštvo ne vidi ono što je vidjela čitava Crna Gora. Ali šta da ja očekujem kad se tužilaštvo ovako ponašalo u mnogo težim slučajevima poput napada na Tufika Softica, nekim od napada na Oliveru Lakić i mnogim drugim. Sve ovo urađeno je kako bi se relativizovala neprofesionalna uloga i ponašanje tužioca Šoškića. Nastaviću gonjenje u mjeri kojoj mi to zakon omogućava, iako znam da je to borba sa vjetrenjačama obzirom da smo i na mom primjeru vidjeli da je naše tužilaštvo partijsko a ne nezavisno”, naveo je Otašević.

Mijatović je priznao na saslušanju u Osnovnom državnom tužilaštvu da je imao fizički kontakt sa Otaševićem.

Incident se dogodio u TC “Delta” kada je Otašević pokušao da fotografiše biznismena Zorana Bećirovića u društvu višeg državnog tužioca Miloša Šoškića.

Source link

Preporučeno za vas