Osude Tvita Željka Veselinovića o Mileni Ivanović

Osude Tvita Željka Veselinovića o Mileni Ivanović


Koristeći neprimerene i brutalne kvalifikacije on nije Milenu Ivanović uvredio samo kao ženu, nazivajući je "ženom đavolom", već je time ugrozio i njenu bezbednost, primetila je u saopštenju za medije Poverenica.

Ona je podsetima da je Milena Ivanović mesecima izložena prozivkama i osudama zbog svog načina života posle smrti supruga, ali navodi da ovaj poslednji javni napad pokazuje nerazumevanje uloge žene u društvu.

"Gospođa Ivanović kao i svaka žena ima svoju ličnost i pravo izbora kako će živeti svoj život u skladu sa svojim normama, a ne po nečijim očekivanjima", navela je Jankovićeva.

Ona kaže da su politička borba i razmena mišljenja dozvoljene, ali poručuje da je apsolutno neprimereno u tom smislu koristiti ocene na temu "kako neko žali blisku osobu ili kako neko živi posle nečije smrti".

Premijerka Brnabić prokomonetarisala je uvrede koje je na račun Milene Ivanović,izrekao jedan od vođa Saveza za Srbiju, uz opasku da bi ta politička grupacija trebalo da u svoj program unese – vređanje žena.

"Talibani iz Savez za Srbiju hitno da unesu vređanje žena u svoj program, tik uz vojne kampove za decu i druge stvari koje svakako znače drugačiju Srbiju: zemlju u kojoj ‘nepodobne’ žene prevaspitavaju Afroamerikanci i u kojoj se udovice sahranjuju sa muževima. Vizionarski, zar ne?", napisala je Brnabić na svom Tviteru.

Veselinović je ranije na Tviteru objavio da Ivanoviću "pored ovakve žene neprijatelj nije bio potreban", ilustrujući to rečima: "žena đavo", ona koja nakon ubistva muža "đuska po beogradskim klubovima, a ne dođe na godišnji parastos".Izvor

Preporučeno za vas