Urednik portala "in4s", Gojko Raičević

ODT: Nema govora o pritisku na medije


Iz Osnovnog tužilaštva poručuju da se u svakom postupku rukovode “svojim, zakonom propisanim nadležnostima”
Edit

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Podgorici tvrdi da su netačne insinuacije da vrše pritisak na medije, već da se u “svakom postupku rukovodi svojim, zakonom propisanim nadležnostima”.

Oni su to saopštili nakon brojnih reakcija novinarskih i nevladinih udruženja, kao i političkih partija, koji su osudili hapšenje urednika portala “in4s” Gojka Raičevića i urednika portala “Borba” Dražena Živkovića. 

“Tužilaštvo odbacuje insinuacije da se u konkretnom slučaju radi o bilo kakvom ugrožavanju ili pritisku na bilo koga”, navodi se u saopštenju te institucije.

Tvrde da će to tužilaštvo i u narednom periodu “bez obzira na profesiju ili funkciju, procesuirati bilo koje lice, ukoliko se utvrdi da su u njegovim radnjama ostvareni bitni elementi krivičnog djela iz svoje nadležnosti”.

“Nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici za dva lica (G.R. i D.Ž.), osumnjičena da su izvršili krivično djelo izazivanje panike i nereda, donijeta je odluka da se u daljem toku postupka brane sa slobode”, piše u saopštenju ODT Podgorica.

Source link

Preporučeno za vas