Obradović: Vučićevo licemerje

Obradović: Vučićevo licemerje


"Neverovatno je licemerje kada se predsednik države koji je prekršio sva svoja ustavna i zakonska ovlašćenja i uzurpirao sve državne institucije sada poziva na zakonske obaveze i institucije – samo da bi izbegao dijalog između vlasti i opozicije", navodi se u sapštenju Srpskog pokreta Dveri.

Navodi se da opozicija svakako nije tražila razgovor sa Vučićem o njihovim zahtevima koji nisu u njegovoj nadležnosti i odnose se na REM, RTS i izborne uslove, već da, kako kažu, vlast oformi delegaciju koja će razgovarati sa delegacijom opozicije, ne ulazeći u to ko će biti u delegaciji vlasti.

"Takođe smo oformili tim nestranačkih stručnjaka koji se bave ovim temama i koji će dati predloge koje treba da sasluša i prihvati i vlast i opozicija da bi se prevazišla ova politička kriza i normalizovalo stanje u državi posle pet meseci građanskih protesta", piše u saopštenju.

Dodaje se da se to zove odgovoran pristup od strane opozicije, a sve drugo vodi samo u dalju polarizaciju društva. 

"Političar čija funkcija treba da predstavlja jedinstvo države i koji sedi za istim stolom i razgovara sa ratnim zločincima iako nisu povučene takse – nema nikakvo pravo da kaže da mu je mučno da vodi dijalog sa bilo kim u sopstvenoj zemlji", ističu Dveri.

Kažu da je "mučna je situacija u kojoj se Srbija nalazi pod njegovom diktatorskom vlašću već sedam godina, ali vreme slobode je sve bliže".

"Vučić odlično zna da ako se oslobode mediji u Srbiji on gubi vlast na sledećim izborima. Zato nikako ne pristaje na bilo kakve razgovore vlasti i opozicije jer oni vode ka slobodi medija i fer i poštenim izborima. A toga se on najviše na svetu plaši", zaključuje se u saopštenju Sprpskog pokreta Dveri.Izvor

Preporučeno za vas