Džastin Kobs

Novo Mesto opet kobno za “plave”: Kouzi “uzeo” pobjedu Budućnosti


Podgoričani su prije toga mogli do pobjede, Kobs je 14 sekundi prije kraja bio na linici bacanja, ali je pogodio samo jedno od dva za vođstvo gostiju od 72:70
Edit

Drugu godinu zaredom košarkaši Budućnost Volija okliznuli su se u Novom Mestu – izabranici Petra Mijovića izgubili su od Krke 73:72 (12:18, 23:18, 21:18, 17:18), u meču u kojem su bili daleko od željene igre, ali su imali šansu da upišu pobjedu.

Meč-viner bio je Kouzi, koji je pogodio trojku za 73:72, na dvije i po sekunde prije kraja.

Mijović je uzeo tajm-aut, pao je dogovor, Kilpatrik je izveo loptu, pronašao je Martina, koji se odlično oslobodio čuvara, ali je promašio šut na drugi obruč.

Podgoričani su prije toga mogli do pobjede, Kobs je 14 sekundi prije kraja bio na linici bacanja, ali je pogodio samo jedno od dva za vođstvo gostiju od 72:70.

Domaćin je, međutim, u narednom napadu uspio da pronađe put ka košu, učinio je to Kouzi, koji je pogodio trojku preko Ilića.

U timu Budućnosti najefikasniji je bio Kobs sa 17 poena, pratio ga je Kilpatrik sa 16, a Martin ih je dodao 11.

U pobjedničkoj ekipi istakli su se Kouzi sa 21, Ramljak sa 16 i Jošilo sa 14 pogodaka.

Nakon prošlosezonskog poraza u Novom Mestu, smijenjen je trener Aleksandar Džikić (odradio je još samo meč u Mihnenu protiv Bajerna u Evroligi, ali mu je sudbina već bila odlučena), pa ostaje da se vidi da li će i nakon ovog poraza doći do promjene na klupi “plavih”. 

Već neko vrijeme se spekuliše da na klupu Budućnosti treba da stigne Jurica Golemac, koji je imao uspjeha na klupi Primorske…

Source link

Preporučeno za vas