Novi protest "Jedan od pet miliona" u Beogradu

Novi protest "Jedan od pet miliona" u Beogradu


Okupljenima se pre šetnje obratio jedan od organizatora Srđan Marković ocenivši da su jedine promene u zemlji došle od građana koji protestuju i da će, kako je rekao, strpljivi protesti dovesti do promene vlasti.

Potom je pozvao okupljene da krenu ka zgradi RTS-a.

"Hajde da se zaputimo ka jednoj instituciji koja isto je počela da otvara svoja vrata ili samo lažno da ih otvara. ‘Ajmo svi ka RTS-u da im kažemo zajedno nešto, šta očekujemo od njih i šta je njihov posao", rekao je Marković.

Do zgrade RTS-a okupljeni su stigli preko Makedonske i Svetogorske ulice.

Posle kraćeg zadržavanja u Takovskoj, okupljeni su se preselili na parking ispred ulaza u Aberdarevoj ulici, gde su ostali do kraja Dnevnika.

Najavljeno je da će skup 18. januara biti posvećen ubijenom lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću.  

Protest u Kragujevcu

Posle tromesečne pauze, protesti i u Kragujevcu. Građanima, okupljenim putem društvenih mreža, na Đačkom trgu, obratili su se potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, aktivistkinja Biljana Stojković i Srđan Milivojević.

Tepićeva je pozvala je građane na okupljanje, hrabrost i solidarnost, koja je i kako kaže, dovela do puštanja na slobodu Aleksandra Obradovića.

Borba je tek počela, poručeno je sa skupa, a, aktuelna vlast, kako je ocenjeno, je "sve uplašenija".

Zato, su učesnici protesta "Jedan od od pet miliona", pozvali građane na okupljanje, kako bi, kažu, ponovo upalili "plamen slobode".

Prvi protest održan je 8. decembra 2018. i to pod nazivom "Stop krvavim košuljama" zbog napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića u Kruševcu 23. novembra.Izvor

Preporučeno za vas