Breznica četvrti put domaćin kvalifikacionog turnira Lige šampiona

“Nismo od Saveza dobili nikakvu pomoć, pozajmice za Uefa takmičenja su uobičajena praksa”


Iz Fudbalskog kluba Breznica je saopšteno da nisu dobili nikakvu pomoć od FSCG, već da je pozajmica dijela sredstava koje klubove sljeduju od učešća u Uefinim takmičenja “uobičajena praksa”.

U jučerašnjem saopštenju FSCG sa sjednice Izvršnog odbora istaknuto je da je “IO usvojio je molbu FK Sutjeska za finansijsku pomoć u organizaciji utakmica kvalifikacija za UEFA Ligu šampiona, kao i molbu ŽFK Breznica za pomoć i podršku za učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona za žene”.

“Iznos pozajmljen FK Sutjeska i ŽFK Breznica biće nadoknađen od finansijskih sredstava koja Evropska fudbalska asocijacija opredjeljuje za učešće u kvalifikacijama za UEFA klupska takmičenja”, saopšteno je iz FSCG.

Iz Breznice su, međutim, na drugačiji način interpretirali ovu transakciju.

“Kao ozbiljan fudbalski klub moramo demantovati odluku FSCG. FK Breznica i FK Sutjeska iz Niksića nisu dobili za sad nikakvu pomoć od saveza, već pozajmicu dijela sredstava koje sljeduju ova dva kluba za učešće u Uefa takmičenjima. Takođe, FSCG godinama svakom klubu daje pozajmice prije organizacije Uefa utakmica koje kasnije uzima kad Uefa uplati savezu sredstva. Čisto da se zna jasno i glasno da našem klubu FSCG nije pomogao ništa finansijski već samo dao pozajmicu dijela sredstava koje nas sljeduju od Uefa takmičenja”, saopšteno je iz pljevaljskog kluba.

ŽFK Breznica biće u avgustu domaćin kvalifikacione grupe za Ligu šampiona.

Vijesti

Source link

Preporučeno za vas