Nikom neće biti lako protiv mene

Nikom neće biti lako protiv mene


Nikola Malović, Foto: Karate savez Crne Gore

Nikola Malović, Foto: Karate savez Crne Gore

Nadmetanja u karateu na 19. Mediteranskim igrama počela su danas, završavaju se sjutra.

U alžirskom Oranu na borilište će drugog dana izaći oboje predstavnika Crne Gore, Nikola Malović i Milena Jovanović.

Takmičarka Omladinca će se, po rasporedu, u 12 časova i 14 minuta po našem vremenu u kategoriji preko 68 kilograma sudariti sa Menom Okilom iz Egipta.

Ukoliko pobijedi, u četvrtfinalu će se 30-ak minuta kasnije sastati sa aktuelnom svjetskom šampionkom, Marijom Tores-Garsijom iz Španije.

„Jaka je konkurencija. Imali smo dosta pripremnih takmičenja, Evropsko prvenstvo i za mlađe seniore i za seniore, na kojima nisam baš najbolje prošla, ali se nadam da ću se ovdje pokazati kako bi trebalo. Daću sve od sebe da pokažem da mogu da osvojim medalju”, rekla je Jovanovićeva.

Na tatami će prije nje Malović, čiji je rival na startu kategorije do 84 kilograma Meris Muhović iz BiH. Ukoliko pobijedi, u četvrtfinalu bi se sudario sa pobjednikom meča Ivan Kvesić (Hrvatska) – Demetris Demetrijades (Kipar).

„Čast mi je da predstavljam Crnu Goru na Mediteranskim igrama. Osvajao sam medalje na većim takmičenjima od ovog, ali je konkurencija prejaka, svaki borac je veoma ozbiljan protivnik. Svaki dobijeni meč ovdje bi bio sjajan za mene i našu reprezentaciju”, rekao je Malović, koji je lani osvojio srebro na Evropskom prvenstvu u ekipnoj konkurenciji, a 2019. bronzu u pojedinačnoj.

Zanimljivo, Malović je u martu u Sarajevu istegao ligamente koljena u duelu sa Kvesićevim bratom, Anđelom, koji u Oranu nastupa u konkurenciji preko 84 kilograma.

„Imao sam prije tri mjeseca ozbiljnu povredu, ali sam se vratio i dobro odradio prethodna takmičenja. Nadam se da ću nastaviti niz dobrih mečeva. Četiri meča su dovoljna za finale, sigurno mogu da izdržim i više. Ako odradim svoj karate, svi će se namučiti protiv mene. Ako uđem u meč dobre glve dobre glave i opuštenog tijela, sigurno sam konkurentan na borilištu”, istakao je član nikšićkog Onogošta.

Vijesti

Source link

Preporučeno za vas