Knežević

“Niko ne osta u bratstvu Kneževića od Milivoja Katnića”


Poslanik DF-a Milan Knezević je pitao glavnog specijalnog tužioca šta se dogodilo u istrazi Koverta, da li ima optužnice ili nema protiv bivšeg gradonačelnika Slavoljuba Stijepovića
Edit

Gledajući po ovim aktuelnim predmetima, čini se da niko ne osta u bratstvu Kneževića od Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, rekao je poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević, nakon što su Vrhovni državni tužilac u v.d. stanju Ivica Stanković i glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić predstavili u skupštinskom Odboru za politički sistem i pravosuđe izvještaj o radu za 11 mjeseci ove godine.

Knezević je pitao Katnića šta se dogodilo u istrazi Koverta, da li ima optužnice ili nema protiv bivšeg gradonačelnika Slavoljuba Miga Stijepovića. On je pitao da li su u slučaju te istrage otkrili čija je kuća na Gorici.

“Da li ćete otkriti kako je predsjednik zaradio prvi milion. Znači li vam nešto ime Hajdarov. Da li se našli swift od 200.000 eura da bi Duško Knežević upoznao Đukanovića sa Hajdarovim”, pitao je Knezevic GST-a.

Knežević je pitao da ako je “njegov rođak sa sela” poharao Crnu Goru, da li GST može da pojasni koliko je novca oštećeno u svim predmetima.

“Koji su to tajkuni koji su podizali novac iz stečajne mase Atlas banke. Možete li nam reći je li notes Duška Kneževića ili Ratka Rašovića. Interesuje me je li Dejan Sekulić promijenio advokata i da li sad vas prijatelj Lazar Aković pokušava da napravi Sporazum o priznanju krivice”, pitao je vidno uzrujani Knežević.

Knežević je pitao GST da li je sukob “na relaciji između vas i Vesne Medenice jer ste vi gurnuli informaciju o prodaji njene zemlje”. 

“Ko su ljudi, koji su vašoj supruzi, u čokoladi dali 5.000 eura. Kako ste to znali. U predmetu Klap imate li namjeru da ispitate Blaža Đukanovića i Edina Kolarevića”, pitao je Knežević.

On je koristio vrijeme svih kolega iz DF-a.

Poslanik SDP Raško Konjević je na proširenoj sjednici odbora nalik mini plenumu, pitao je Katnića i Stankovića o istrazi predmeta o izuzimanju dokumentacije o Abu Dabi fondu.

Konjević je pitao da li Tužilastvo postupa na jednak način kada se to tiče političko eksponiranih osoba.

Poslanik SD-a Boris Mugoša kazao je da je riječ o obimnom materijalu, a potom postavio pitanje o malverzacijama o stečajnim upravnicima i stečajnim sudijama.

“Ukoliko možete da nam date nekoliko detalja oko te istrage. Dilema je u javnosti je li previše zaključenih Sporazuma o priznanju krivice, interesuje me stav GST”, pitao je Mugoša.

Član Odbora za politički sistem i pravosuđe Neđeljko Rudović je prenio stav da se ovakvom Tužilaštvu ne može vjerovati.

“To je i stav Evropske komisije. Ne vjeruje im se jer postoje zabrani gdje oni ne smiju da kroče. Slučaj Telekom, zašto te istrage nema, a tiče se kastodi računa preko kojeg je obavljana trgovina”, pitao je Rudović.

Njega je, takođe, interesovao način zaključenja Sporazuma o priznanju krivice.

“Gospoda šalju poruju koja je otrovna. A ona glasi da se kriminal isplati. Ko je kriv i što su oslobođeni narko bosovi Kalić i Šarić. Ne samo sto su oslobođeni već su do sada dobili tri miliona iz Budžeta. Je li neko radio reviziju tih slučajeva, je li se neko bavio tim”, pitao je Rudović.

Source link

Preporučeno za vas