Narodna stranka: Vučićeva kampanja protiv Jeremića

Narodna stranka: Vučićeva kampanja protiv Jeremića


Poseta Vašingtonu predsednika Narodne stranke i predsedavajućeg Savezu za Srbiju Vuka Jeremića "očigledno veoma teško pada predsedniku Srbije i SNS Aleksandru Vučiću, koji je zbog toga naložio skupu i prljavu kampanju na društvenim mrežama i u tabloidima koje kontroliše", ocenjeno je saopštenju.

Na društvenim mrežama se, kako je saopšteno, širi sponzorisana objava Fejsbuk stranice "Srbija naša zemlja" u kojoj se navodi da će se Jeremić sastati sa saradnicima Hilari Klinton.

Reč je o skupo plaćenom oglasu stranice koja godinama služi za širenje laži i prljave propagande usmerene na političke protivnike Vučića i sve koji ga javno kritikuju, ocenjuje u saoštenju Jeremićeva partija i naglašava kako istovremeno tabloidi pod Vučićevom potpunom kontrolom šire lažnu vest da će Jeremić u SAD "tražiti pomoć za rušenje Vučića od Hilari Klinton".

Narodna stranka ocenjuje kako je "reč o još jednoj Vučićevoj laži" i podseća da je Jeremić u nedelju na konferenciji za novinare rekao da će se u Vašingtonu, kao predsednik Narodne stranke i predsedavajući SZS, sastati sa predstavnicima Stejt departmenta i Kongresa SAD.

"U Srbiji očekujem kritike, napade, spekulacije, desetine novih naslovnih strana u provladinim tabloidima", podseća Narodna na Jeremićevu izjavu uoči puta u Vašington.

"Očigledno je da Vučić ne može da podnese što će Jeremić u SAD imati zvanične sastanke na visokom nivou, i što će američki sagovornici od Jeremića čuti istinu o Vučićevoj autokratskoj vladavini koju je uspostavio u Srbiji", ocenjeno je u saopštenju.

Stranka podsće da "Bil Klinton, predsednik SAD koji je naredio bombardovanje Srbije, nije po ramenu tapšao Jeremića, nego Vučića, koji je to tapšanje skupo platio, najverovatnije novcem građana Srbije".

Stranka ističe kako se Vučić hvali i prijateljstvom sa bivšim nemačkim kancelarom Gerhardom Šrederom i nekadašnjim premiejrom Velike Britanije Tonijem Blerom, u vreme čijeg mandata je Srbija bombardovana 1999. godine.

"I nije Bler savetnik Jeremiću, nego Vučiću. Nisu Narodna stranka i Savez za Srbiju u koaliciji sa komandantom OVK Ramušom Haradinajem, nego Vučić i SNS preko Srpske liste.

Ne pregovara Jeremić tajno sa Hašimom Tačijem o priznavanju Kosova i Metohije i protivustavnom precrtavanju granica Srbije, nego to čini Vučić u Parizu, Njujorku i Vatikanu", ukazala je u saopštenju Narodna stranka.

Kako je naglašeno, "Vučiću je sve ovo dobro poznato i istina za njega nije nimalo prijatna", i zbog tog "pokušava da je sakrije prljavim kampanjama protiv Jeremića".Izvor

Preporučeno za vas