Narodna stranka traži smenu Stefanovića


"Osim što je nesposoban, ne radi svoj posao i ne garantuje bezbednost u državi, štiti kriminalce bliske vlasti stvarajući najopasniji tip takozvanih mafijaša sa policijskom značkom’", navodi se u saopštenju Narodne stranke.

U saopštenju NS ističe da je ubistvo advokata Dragoslava Ognjanovića, koje je uznemirilo javnost u Srbiji, poslednje u nizu od 80 ubistava sa odlikama mafijaških likvidacija od 2012. godine, od kojih je rešeno tek šest.

Narodna stranka pita ministra Stefanovića da li je istina da neke službene osobe iz njegovog ličnog okruženja u policiji, koje su na visokim položajima u sistemu javne bezbednosti, imaju direktne i neposredne veze sa klanovima umešanim u ubistva, o čemu su, kako tvrde, mediji u Srbiji pisali više puta.

"Stefanović se hvalio uspesima MUP-a, a godinama prećutkuje da je po istraživanju Mercera iz 2016. godine Beograd na drugom mestu najnebezbednijih gradova Evrope, posle Kijeva, gde je besneo rat, a po indeksu kojim se meri stepen korupcije, kriminala i unutrašnje stabilnosti", napominje se iz te partije.

Prema oceni Narodne stranke, stanje u zemlji je lošije nego devedesetih godina, kada su ubistva usred dana bila redovna pojava, a ubistvo Ognjanovića "jasno pokazuje da mafijaški obračuni u Beogradu nisu prošlost, već krvava sadašnjost".Izvor

Preporučeno za vas