MZ Sveti Stefan

Nakon 13 godina formirana mjesna zajednica „Sveti Stefan“: Boriće se za očuvanje Miločerskog parka


Na zboru je imenovan i 11- člani Savjet MZ, koga čine Vladislav Mitrović, Dragana Kažanegra, Srđan Kuljača, Kristijan Mitrović, Tijana Rađenović, Mirjana Vlatković, Đorđe Đurašević, Igor Đurašević, Ilija Mitrović, Mladen Kažanegra i Blažo Rađenović, a jednoglasno je izabran i nadzorni odbor u sastavu Ognjen Kažanegra, Dragan Mitrović i Petar Kentera
Edit

Na velikom zboru građana Svetog Stefana, Pržna, Blizikuća, Podlička, Vrijesna, Kamenova, Tudorovića, Kuljača, Novoselja, Čelobrda, Vojnića, Divanovića, Đenaša, Vrba i Rađenovića, nakon punih 13 godina formirna je Mjesna zajednica „ Sveti Stefan“, a jedna od zadataka biće i očuvanje Miločerksog parka.

Novoformiran MZ će tražiti od premijera Duška Markovića da garantuju da će u Miločerskom parku se graditi isključivo hotel, a ne stanovi za tržište.  

Na zboru je imenovan i 11- člani Savjet MZ, koga čine Vladislav Mitrović, Dragana Kažanegra, Srđan Kuljača, Kristijan Mitrović, Tijana Rađenović, Mirjana Vlatković, Đorđe Đurašević, Igor Đurašević, Ilija Mitrović, Mladen Kažanegra i Blažo Rađenović, a jednoglasno je izabran i nadzorni odbor u sastavu  Ognjen Kažanegra, Dragan Mitrović i Petar Kentera.

„Nakon organizovanja MZ Sveti Stefan prvi i najurgentniji zadatak će nam biti rješenje problema sa izgradnjom i sječom borova u Miločerskom parku. Sada kad smo i zvanično organizovani kao MZ Sveti Stefan nakon punih 13 godina nepostojanja, prvo želim da se zahvalim predsjedniku Opstine Budva Marku Careviću  koji je sazvao ovaj zbor građana, predsjedniku SO Krstu Radoviću koji je svojim prisustvom dao podršku u formiranju MZ kao i Sekretarijartu  za lokalnu samupravu koji je radio i doprinio najviše na odluci o formiranju MZ“, kazaoa je član savjeta Blažo rađenović.

On je naglasio da  će jedna od prvih aktivnosti biti zahtijev ka  zakupci hotelskog kompleksa „ Sveti Stefan Miločer“, kompaniji „ Adriatic properties“ da predstave idejno rijesenje budućeg hotela „ Kraljičina plaža“ i projekat na koji su dobili saglasnost od Glavnog državnog arhitekte i  Vlade. Ukoliko to odbiju mi ćemo u naredbih 10 dana se organozovati i zatvoriti put kroz Miločer. Ukoliko nam prezentuju i pokažu da se radi isključivo o hotelu sa pet zvjezdica mi ćemo tražiti garanciju u vidu potpisa predsjednika Vlade Duška Markovića, odgovornog lica u HG „Budvanska rivijera“ kao i investitora odnosno firme Adriatic properties jer im nakon svega ne vjerujemo. Posebno ne nakon iznijetih bilansa ove firme da je poslovala sa gubitkom od 77 miliona što samo po sebi ukazuje na izgradnju stanova za tržiste jer kao što je poznato hotel nije isplativa investicija za kratki period, dakle njihovu odgovornost ćemo tražiti u smislu- ako i jedna vila ili stan se izgradi za tržište da se istog trenutka poruši o njihovom ličnom trošku a oni da budu procesuirani od tužilastva i sudstva!“, kazaoa je Rađenović.

Prema njegovim riječima njihove  aktivnosti će se odnositi i na pristupačnost svim plažama na teritoriji ove MZ jer od toga zavise egzistencija građšana.

„Prvi put u proteklih 13 godina moći ćemo da apliciramo za sredstva investiranja od Opštine Budva i Sekretarijata za investicije -igralište za djecu, ambulanta, rekonstrukcija kancelarije MZ, rekonstrukcija kapele, putna infrastruktura, autobuska stajališta, kontejnerska mjesta kao i kapitalne projekte poput staze Lungo mare i mnogi drugi. Tražićemo od nadležnih u Opštini i sve što posjeduje MZ od imovine kao i da li ima naslijedjenih dugovanja i obaveza iz prethodnog perioda ali i obaveze koje Opština ima za ovih 13 godina prema MZ“, zaključio ej Rađenović.

Source link

Preporučeno za vas