Najkasnije za godinu dana u crnogorskim gradovima: Snimanje javne površine (Ilustracija)

MUP za godinu počinje da snima gradove u Crnoj Gori


“Vijesti” su ranije objavile da je Agencija za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama dala saglasnost resoru Mevludina Nuhodžića da postavi kamere nad javnim površinama na teritoriji Podgorice, Bara i Budve
Edit

Najkasnije za godinu počeće snimanje nekoliko crnogorskih gradova, u kojima je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) planiralo da postavi video nadzor. 

To je precizirano ugovorom koji je MUP potpisao sa konzorcijumom u kom je i jedan od najznačajnih naučnih instituta Mihajlo Pupin iz Beograda. 

Taj institut nosilac je konzorcijuma koji će raditi na pilot projektu video nadzora gradova Crne Gore, a u kom su i kompanije Tele Group, All control i Bit Info iz Beograda i Čikom iz Podgorice.

Za taj posao MUP  je izdvojilo blizu pet miliona eura. 

“Vijesti” su ranije objavile da je Agencija za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama dala saglasnost resoru Mevludina Nuhodžića da postavi kamere nad javnim površinama na teritoriji Podgorice, Bara i Budve. 

MUP je pristao na obavezu da vidno istakne obavještenja na mjestima gdje se vrši video-nadzor.

Kamere bi, prema tenderu trebalo da budu postavljene u roku od godinu od dana zaključenja ugovora kojim je dogovorena i izrada projektno-tehničke dokumentacije, isporuku, montažu, povezivanje, puštanje u rad opreme na traženim lokacijama i obuku korisnika.

Garantni period je najmanje godinu i počinje od dana puštanja opreme u rad i potpisivanja primopredajnog zapisnika koji mora biti verifikovan od strane MUP-a i ponuđača.

MUP se obavezuje da obezbijedi sve uslove za isporuku i instalaciju sistema tehničke zaštite, što podrazumijeva obezbjeđivanje svih lokacijskih uslova (korišćenje postojeće infrastrukture-građevinskih konstrukcija za montažu opreme gdje je moguće, telekomunikacione i energetske) kao i svih potrebnih dozvola.

Source link

Preporučeno za vas