Antabija Voler

Mornar protiv FMP-a: Barani otvaraju “limenke”


Mornar je u prva tri kola upisao tri pobjede i dva poraza, dok popularne “limenke” imaju samo jedan poraz, protiv Partizana
Edit

Nakon pobjede kod kuće nad Cedevita Olimpijom, pred košarkašima Mornara je novi derbi u ABA ligi – izabranici Mihaila Pavićevića gostuju večeras (20 sati) FMP-u, u utakmici šestog kola regionalnog takmičenja.

– Utakmica sa FMP-om biće izuzetna teška. Jedan sam od onih koji od prvog dana, od kada se takmičimo u ABA ligi, potencira da je FMP izuzetno kvalitetna ekipa. Sistem koji je napravljen veoma cijenim i poštujem. Prije svega, zbog toga što su od velikog broja mladih igrača napravili velika imena i što su iznjedrili mnogo kvalitetnih igrača. Mladi kolega Jovanović radi sjajan posao u posljednje dvije godine. Zaista nas očekuje težak meč. Svaka utakmica s njima je bila uzbudljiva i neizvjesna do kraja. Nadam se da ćemo biti spremni da odgovorimo na svaki izazov, a što se tiče rezultata zaista je nezahvalno prognozirati – rekao je Pavićević.

Mornar je u prva tri kola upisao tri pobjede i dva poraza, dok popularne “limenke” imaju samo jedan poraz, u prošlom kolu protiv Partizana.

– ABA liga ove sezone nosi veliku neizvjesnost, sve ekipe su spremne da iznenade. Kod nas se nedostatak zajedničkog rada i uigranosti manifestovao na igru i rezultat. Drago mi je što smo u pravom trenutku, protiv Cedevita Olimpije, lidera na tabeli, u drugom poluvremenu pokazali lice koje bih želio češće da vidim, da ne kažem na svakoj utakmici. Voljni momenat je bio prisutan kod svakog igrača, prije svega u odbrani, a jedna pametna igra u napadu rezultirala je pobjedom, velikom u svakom smislu. Najviše zbog toga što nam vraća samopouzdanje. To je najbitnija stvar, jer kod svake odluke, svakog šuta, samopouzdanje, na kraju, prevagne – dodao je trener Barana.

Mornar vodi 4-2 u pobjedama protiv FMP-a, a dvije od četiri pobjede je upisao u gostima, u prethodne dvije sezone.

– Znamo da je FMP dobar tim. Mi moramo sa energijom da uđemo u meč, da igramo jako. Siguran sam da ćemo uraditi sve što treba da pobijedimo – rekao je bek Barana Antabija Voler.

Jovanović: Mornar je u stanju da pobijedi svakog protivnika

Trener FMP-a Vladimir Jovanović ističe da njegov tim igra “protiv kvalitetne i veoma nezgodne ekipa iz Bara”.

– Imaju puno igrača koji mogu da postižu poene u serijama, često i iz situacija koje nisu uobičajene. Gotovo svi su fenomenalni šuteri za tri poena, dok su ispod koša pokriveni odličnim visokim igračima. Sigurno su ekipa koja je u stanju da pobijedi svakog protivnika, tako da je potrebno da odigramo kao tim, prije svega u odbrani, da kontrolišemo njihov šut sa distance kao i ofanzivni skok. Mislim da smo sposobni da to uradimo i nadam se pozitivnom ishodu – rekao je Jovanović.

Source link

Preporučeno za vas