Banjević i Eraković

Montenegro erlajns donirao 10.000 eura Kliničkom centru


Riječ je o opremi koja je namjenjena za izvođenje endoskopskih procedura u urologiji
Edit

Nacionalna avio-kompanija Montenegro Airlines je, u godini u kojoj proslavlja 25 godina od osnivanja, donirala medicinsku opremu vrijednu 10.000 eura Klinici za urologiju Kliničkog centra Crne Gore (KCCG).

 Riječ je o opremi koja je namjenjena za izvođenje endoskopskih procedura u urologiji.

Ugovor o donaciji potpisali su izvršni direktor MA Živko Banjević  i direktor KCCG dr Jevto Eraković, a donirana oprema je već u upotrebi.

-Zadovoljstvo je biti dio kolektiva gdje je društvena odgovornost izražena, a naročito  jer je u odgovornom odnosu prema zajednici posebna pažnja posvećena zdravstvu. Uvjeren sam da će ova donacija biti maksimalno iskorišćena i da će njene benefite osjetiti ne samo crnogorski zdravstveni osiguranici koji će se liječiti u Klinici za urologiju, već i zaposleni kojima je, uvjereni smo, ovom donacijom umnogome omogućen kvalitetniji i efikasniji rad, kazao je Živko Banjević izvršni direktor MA.

On je dodao i da nacionalni avio-prevoznik nikada nije zaboravio odgovornost koju ima prema društvu i državi u kojoj uspješno već četvrt vijeka obavlja svoju osnovnu djelatnost.  

Zahvaljujući na donaciji, direktor Kliničkog centra dr Jevto Eraković je kazao da se radi o nabavci medicinske opreme za potrebe Klinike za urologiju, koja će se koristiti za izvođenje endoskopskih procedura u urologiji.  

„Medicinsku opremu, čiju je nabavku finansirao Montenegro Airlines, čine semirigidni ureterorenoskop sa kompletnim akcesorijumom i potrošnim materijalom, koji je neophodan za izvođenje takvih operacija. Ovim činom MA se pridružila velikoj porodici prijatelja naše ustanove na čemu im se najsrdačnije zahvaljujemo, kazao je dr Jevto Eraković, direktor KCCG.

Source link

Preporučeno za vas