Sa manifestacije

Milki Cvijović prva nagrada za najbolji stari sir


Prema ocjeni žirija, najbolji stari kajmak sprema Milena Čolović iz Bobova
Edit

Milka Cvijović is Krejinog vrela osvojila je  prvu nagradu na tradicionalnoj manifestaciji “Dani pljevaljskog sira”, koja je 18. put danas održana u Pljevljima.

Komisija, koja je ocjenjivala kvalitet izloženih proizvoda, nagradu joj je dodijelila u kategoriji stari sir. Njoj je pripala novčana nagrada u iznosu od 100 eura i muzilica.

Drugo mjesto i nagrada od 200 eura prema ocjeni komisije pripala  je Veliborki Cupara iz sela Brvenica, a treće  Zorki Terzić iz Crljenica. Za osvojeno treće mjesto Terzić je uručena nagrada od sto eura.

Oko 160 uzoraka izložilo je 97  proizvođača bijelog mrsa.  

U kategoriji čisti ovčji sir dodijeljena je samo prva nagrada Milojki Petrović iz Kosanice.  Druga i treća nagrada nisu dodjeljene zbog malog broja izloženih uzoraka u ovoj kategoriji.

Prema ocjeni žirija, najbolji stari kajmak sprema Milena Čolović iz Bobova. Druga nagrada pripala je Radmili Vuković iz Selca , a treća Milji Jović iz Bobova.

U takmičenju proizvođača mladog kajmaka pobijedila je Cica Lučić iz Meljaka, druga nagrada pripala je Branojki Ječmenici iz Rabitlja, a treća Ljilji Petrović iz Bitina.

Prva magrada za specijalne vrste sireva pripala je Milu Bezareviću iz Mataruga, druga Rajku Ćiroviću iz Odžaka, a treća Jeleni Lazarević iz Komina.  

Pobjednici u svim kategorijama, osim u kategoriji stari sir dobili su po 200 eura, drugoplasirani 150, a treći 100 eura.  

Manifestaciju koju je otvorio predsjednik Opštine Igor Golubović,  obišla je i crnogorska ministrica jaavne uprave Suzana Pribilović koja je danas boravila u radnoj posjeti Pljevljima.  

Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo poljoprivrede a organizator Sekretarijata za privredu opštine Pljevlja  i NVO „Pljevaljski sir“.  

Source link

Preporučeno za vas