Budućnost još čeka prvu pobjedu

Mijović: Ključna greška kod faula na šutu za tri poena


“Šut Tupana nije bila ni polupozicija, a ne otvorena pozicija, Hasan je reagovao na tu fintu šuta”, kaže trener Budućnosti
Edit

Trener Budućnosti Petar Mijović je nakon meča sa Unikahom kazao da je ovo “još jedan težak poraz” za njegov tim.

„U drugom poluvremenu smo odigrali najbolje u odbrani u posljednjih mjesec, ali smo u posljednjih 30 sekundi napravili mnogo grešaka, koje su nas mnogo koštale. Na kraju, oba tima su zaslužila da pobijede, i čestitam Unikahi na trijumfu”, rekao je Mijović.

Budućnost je ponovo imala problema sa defanzivnim skokom, Unikaha je u prvom poluvremenu imala više skokova u napadu (7) nego Budućnost ukupno (6). Na kraju je odnos u ofanzivnim skokovima bio 15-7 u korist gostiju.

„To ne odslikava samo ovu utakmicu, već čitavu našu sezonu do sada. Ništa se novo nije desilo u tom segmentu, opet smo loše brranili naš koš u dijelu defanzivnog skoka, na kraju smo imali 17 skokova u odbrani. U takvim okolnostima je jako teško igrati, iako smo u jednom momentu imali dobijen meč poslije trojke Bamforta. Mislim da smo ključnu grešku napravili kada smo vratili utakmicu na jedan posjed, nakon faula na šutu za tri poena Tupana, gdje smo u tom napadu promijenili odbranu na “pik en rolu”, gdje smo pokušali sa četiri i pet da preuzimanjem, zaštitimo mogućnost nekog laganog protoka lopte. Šut Tupana nije bila ni polupozicija, a ne otvorena pozicija, Hasan je reagovao na tu fintu šuta”.

„Nakon toga, na minus jedan, ja nisam tražio tajm-aut, jer su oni imali samo dva timska faula, i tim tajm-autom na 18,19 sekundi ne bih dobio ništa, onda je uslijedio faul Kobsa, i taj posljednji napad. Mislim da smo sami krivi što smo došli u situaciju da se u posljednjem napadu odlučuje pobjeda, jer smo je, bukvalno, imali u rukama, kao mnogo puta do sada”, istakao je Mijović.

Source link

Preporučeno za vas