Meksiko: Ubijen novinar u Akapulku

Meksiko: Ubijen novinar u Akapulku


Sa mjesta zločina, Foto: Printscreen YouTube

Sa mjesta zločina, Foto: Printscreen YouTube

Meksički novinar ubijen je juče u Akapulku, čuvenom meksičkom ljetovalištu na pacifičkoj obali, saopštilo je regionalno tužilaštvo čime je potvrđeno ubistvo drugog novinara u nedelju dana u Meksiku.

Direktor lokalnog informativnog portala Nelson Matus ubijen je na parkingu blizu jedne trgovine, saopštilo je tužilaštvo i objavilo da je otvorilo istragu za krivično djelo ubistvo vatrenim oružjem.

Nelson Matus je radio 15 godina kao novinar i uglavnom izvještavao o nasilju koje potresa jugozapadnu meksičku državu Gerero, rekla je predstavnica Reportera bez granica u Meksiku Balbina Flores.

Prema Reporterima bez granica, 150 novinara ubijeno je u Meksiku od 2000. godine.

Meksiko je sa 13 ubijenih novinara u 2022. godini, prema podacima vlasti, bio jedna od najnasilnijih zemalja na svijetu za profesionalce u informisanju, uglavnom zbog nasilja organizovanog kriminala u nekim državama u unutrašnjosti zemlje.

Tijelo dopisnika dnevnika “Jornada” Luisa Martina Sančesa pronađeno je 8. jula s tragovima nasilja nekoliko dana posle njegovog nestanka u državi Najarit, na sjeverozapadu zemlje.

Vijesti

Source link

Preporučeno za vas