Medenica

Medenica: Milutin Leković je heroj savremenog crnogorskog doba


Pucanj u policijskog službenika je anticivilizacijski čin, koji potire sva načela demokratskog društva zasnovanog na vladavini prava, kazala je predsjednica Vrhovnog suda
Edit

Predsjednica Vrhovnog suda, Vesna Medenica, uputila je saučešće porodici službenika granične policije, Milutina Lekovića, koji je juče u Igalu ubijen na dužnosti.

“Primite izraze mog saučešća povodom gubitka Vašeg supruga i oca. U vašim teškim intimnim trenucima, šaljem Vam riječi podrške i razumijevanja za bol koji osjećate. Istovremeno, nadam se da ćete u danima koji slijede pronaći svu potrebnu snagu, kako bi odbacili prezir i očaj zbog ovog tragičnog događaja. Misija gospodina Lekovića je prožeta dubokim korijenima moralne i profesionalne dužnosti policijskog službenika u borbi za zaštitu bezbjednosti naših građana i Ustavom utvrđenih sloboda i prava. Pucanj u policijskog službenika je anticivilizacijski čin, koji potire sva načela demokratskog društva zasnovanog na vladavini prava. Međutim, sračunati oružani napad na policijskog službenika ga ne može spriječiti u vršenju dužnosti, jer će svi učinioci ovog krivičnog djela, bez obzira na njihova lična svojstva, biti privedeni pravdi, kako bi se u zakonito sprovedenom postupku, princip kažnjivosti dosljedno primijenio. Uvjerena sam da ovaj čin iracionalnog nasilja neće dozvoliti da policijski službenici preispituju svoja zalaganja za zaštitu bezbjednosti građana, mira i sigurnosti na granicama i unutar države, već da će nastaviti sa postupanjem u skladu sa državnim i međunarodnim standardima i povjerenjem koje uživaju. Milutin Leković je heroj savremenog crnogorskog doba i to je čast, ali nažalost i teret za vašu porodicu, koja stoički mora podnijeti nenadoknadiv gubitak. Primite, još jednom, izraze mog najdubljeg saosjećanja”, navela je Medenica.

Source link

Preporučeno za vas