Metodije

MCP: Policija brutalno pretukla episkopa Metodija


“Vladiku i pojedine vjernike su oborili na zemlju i tukli prendrecima i nogama. Povrijeđena su i dva vjernika, koji su pokušavali da ga zaštite. Jednom je polomljen kuk, a drugom ključna kost i oni su hospitalizovani u pljevaljskoj bolnici”, navodi se u saopštenju MCP
Edit

Na mostu na Đurđevića Tari policija je noćas, u toku protesta protiv donošenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, brutalno pretukla episkopa dioklijskog Metodija, saopšteno je jutros iz Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP).

“Vladiku i pojedine vjernike su oborili na zemlju i tukli prendrecima i nogama. Povrijeđena su i dva vjernika, koji su pokušavali da ga zaštite. Jednom je polomljen kuk, a drugom ključna kost i oni su hospitalizovani u pljevaljskoj bolnici”, navodi se u saopštenju MCP.

Iz MCP su rekil i da se ovim činom najbolje se potvrdila istinitost riječi premijera Duška Markovića koji je u Skupštini rekao da policija ne smije da primijeni silu protiv vjernika, kakav zakon o slobodi vjeroispovijedanja je usvojen i koliko su Crkva i vjerni narod slobodni u savremenoj Crnoj Gori.

Glasovima vladajuće većine i SDP-a sinoć je u Skupštini Crne Gore usvojen Zakon o slobodi vjeroispovijesti.

Source link

Preporučeno za vas