Sa današnje sjednice

Martinović: Oduprite se onome što je naumio Đukanović


Odbornik Demokrata predložio je da SO od Vlade zatraži “posvećivanje dijalogu sa predstavnicima svih vjerskih zajednica, očuvanju zajedništva i mira, prava i pravde u Crnoj Gori, kao zajedničko dobra svih njenih građana”
Edit

Sjednica Skupština opštine (SO) Kolašin prekinuta je nakon što je odbornik Demokrata Vladimir Martinović predložio da se u dnevni pred uvrste preporuke za povlačenje iz skupštinske procedure predloga Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica.

Martinović je od kolega iz lokalnog parlamnta tražio da od Vlade zahtijevaju povlačenje predloga zakona, uz konstatacije su njima “ugroženi državni interesi, multietnički sklad u Crnoj Gori, kao i sam proces približavanja zajednici evropskih država”.

Odbornik Demokrata predložio je i da SO od Vlade zatraži “posvećivanje dijalogu sa predstavnicima svih vjerskih zajednica, očuvanju zajedništva i mira, prava i pravde u Crnoj Gori, kao zajedničko dobra svih njenih građana.”

“U protivnom, Vlada Crne Gore biće odgovorna za teške negativne posljedice, koje bi, eventualnim, sprovođenjem ovog Zakona mogle nastati za Crnu Goru i budućnost njenih građana”, piše u preporukama, koje je predložio Martinović

Obrazlažući svoj predlog, Martinović je pozvao odbornike kolašinske vladajuće koalicije da “se odupru onome što je naumio lider DPS Milo Đukanović”.

“On je za ovih 30 godina vladavine promijenio sve kape, sve ideologije… Na svaki ukradeni milon je promijenio ideologiju i tako dijelio građane Crne Gore. Pozivam vas danas da skupite i ljudske i političke hrabrosti da tražite ono što su osnovna načela Ustava”- kazao je Martinović.

Nakon toga su burno reagovali neki od odbornika DPS, pa je došlo do glasnije raspave, mimo gvornice, između Martinovića i njih. To je bio razlog da predsjednik Milan Đukić prekine sjednicu i sazove kolegijum odborničkih klubova, radi dogovora o načinu daljeg rada .  

Source link

Preporučeno za vas