LDP: Jovanović u regionu razgovara o Koaliciji za mir


Jovanović je, kažu u LDP-u, razumeo potrebu partije da ima aktivne poslanike u parlamentu, pa je tako ponudio svoj mandat prvom sledećem na poslaničkoj listi, Kenanu Hajdareviću, a on je taj predlog odbio.

Ističu da Jovanović budućnost vidi u ličnom posvećivanju rešavanju najvažnijih pitanja za ovu zemlju, koje pre svega podrazumeva rešenje kosovskog pitanja i ono, kažu, prevazilazi partijske podele i traži dogovor celog društva i građana.

Smatra da će pored rešavanja kosovskog problema, budućnost regiona određivati rezultat referenduma u Makedoniji, koji ostavlja prostor da sve zemlje Balkana budu brže integrisane u Evropsku uniju i NATO.

Pitanje BiH i dogovor ljudi koji tamo žive o sopstvenoj perspektivi naredni je korak koji traži angažovanje svih onih koji razumeju koliko ruski uticaj, kroz pitanje Kosova i nerešenih odnosa u BiH, i dalje koči Srbiju na putu bivšeg savezništva sa državama Zapadne Evrope, dodaje se u saopštenju.

Poručuju da je zbog toga važna Koalicija za mir koju, navode, Jovanović nastoji da okupi i najavljuju da će zbog toga predsednik LDP-a uskoro posetiti i Skoplje.

"Ono što je jedino važno za države u okruženju je trajni mir, i to je nešto što i Srbija traži, u promenjenim političkim odnosima koji su nužni", navodi se u saopštenju.

Ističu da je Koalicija za mir Jovanovićev odgovor na politički život, bez želje da od toga pravi predizborni projekat.

U LDP-u zaključuju da građani nisu od 2014. godine razumeli šta ta stranka radi, te da će od septembra biti prilika da se o tome razgovara uz drugačiji pristup.Izvor

Preporučeno za vas