Sa pres konferencije

Lazović: Kriminalci prijetili sa egzotičnih destinacija


Pomoćnik direktora UP-a za Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Zoran Lazović kazao je da je nedavno iz iste sale poslao poruku građanima da će učiniti sve da se bezbjedno osjećaju u svojoj državi
Edit

U PR centru počela je zajednička konferencija Specijalnog državnog tužilaštva i Uprave policije na kojoj će se govoriti o ubistvu Jovana Klisića, aktivnostima na otkrivanju krijumčarenja droga i cigareta.

Pomoćnik direktora UP-a za Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Zoran Lazović kazao je da je nedavno iz iste sale poslao poruku građanima da će učiniti sve da se bezbjedno osjećaju u svojoj državi.

“Druga poruka bila je namenjena pripadnicima OKG i BIL licima, uzvratili su prijetećim porukama sa egzotičnih destinacija udaljenih desetak hiljada kilometara.

Njima šaljem poruku da nisu bezbjedni, jer će ih naša saradnja sa partnerski službama dovesti pred lice pravde, kazao je Lazović.

On je poslao poruku mladim ljudima koje kriminalne organizacije vrbuju da se zločin ne isplati.

Čađenović: Rasvijetljeno više slučajeva trgovine drogom, krijumčarenja cigareta, ubistva…

Specijalni tužilac Saša Čađenović kazao je da je SDT u prethodnom periodu ostvarilo određene rezultate koji su veoma dobri.

Kazao je da je u prethodnih par dana riješeno par slučajeva iz oblasti trgovine drogom, krijumčara cigareta, ubistvo Jovana Klisića i pokušaj ubistva Velizara Gardaševića, zbog čega je uhapšeno šest osoba.

Čađenović je kazao da su identifikovana i druga lica za koja se sumnja da su kao članovi te kriminalne organizacije učestvovali u krivičnom djelu teško ubistvo u pokušaju na štetu Klisića i Gardaševića i slučaj koji se desio u resotranu “Savoia” u Baru.

 Čađenović je kazao da su prikupili dovoljno dokaza da svakog člana kriminalne organizacije mogu osumnjičiti do stepena osnova sumnje.

“Pronađeno je i više od 50.000 eura za koji postoji osnovana sumnja da je korišćen za djelovanje ove kriminalne organizacije”, kazao je Čađenović govoreći o pretresima stanova u više gradova  koje su policajci obavili juče u istrazi ubistva Klisića.

Čađenović je rekao da je u prethodnom periodu razbijena međunarodna grupa krijumčara droga koja je delovala na teritoriji Crne Gore, Hrvatske i Njemačke.

U toj akciji u Hrvatskoj je zaplijenjeno 500 kilograma marihuane, i da je među uhapšenima jedan crnogorski državljanin.

Juče su u Crnoj Gori u toj akciji uhapšene dvije osobe, a krivična prijava podnijeta je protiv još jednog pravnog lica.

Djelovanje ove kriminalne organizacije u potpunosti je onemogućeno, ali postoje saznanja da su djelovi ove kriminalne organizacije ostali neotkriveni, kazao je Čađenović, dodajući da će i oni u narednom periodu biti predmet pažnje SDT-a i policije.

U toj akciji policija je izvršila više pretresa u Tivtu, a sama kriminalna organizacija djelovala je od 2018. do 6. marta 2019. godine, rekao je specijalni tužilac.

Čađenović je naglasio da je SDT poslednjih mjeseci sa službenicima UP identifikovalo kriminalnu grupu koja se bavila krijumčarenjem cigareta i procesuirala nekoliko lica.

U oktobru je u Pljevljima zaplijenjeno oko 200 paketa cigareta sakrivenih u unutrašnjosti cistjerne, nastavljen je rad u otkrivanju snbdjevača…i identifikovan organizator ove kriminalne organizacije i drugi članovi koji su vršili nabavku necarinjenih cigareta i krijumčarenje. 

Čađenović je saopštio da je u tom predmetu nastavljen rad. “Već je pokrenuta finansijska istraga kako bi se utvrdilo da li imovina koju imaju potiče iz vršenja ovih krivičnih djela”.

SPO je jutros po nalogu SDT-a realizovalo još jedan predmet koji se tiče krijumčarenja cigareta, kazao je čađenović.

Source link

Preporučeno za vas