Kurti traži reciprocitet i za diplome

Kurti traži reciprocitet i za diplome


Aljbin Kurti je naveo slučaj Almedine Ahmeti iz Bujanovca koja studira na Univerzitetu u Prištini i, kako tvrdi, neće moći da se zaposli u svom rodnom gradu kada diplomira, jer Srbija ne priznaje njihove diplome, prenosi Kljan Kosova.

Prema njegovim rečima, zbog svih studenata koji imaju isti problem kao Ahmetijeva, mora se uvesti reciprocitet, što znači, kako je rekao, "prihvatanje naših diploma".

Na ovu izjavu Kurtija reagovao je zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev koji je istakao da lider Samoopredeljenja širi dezinformacije.

"Prava i istinita informacija je da je od početka primene sporazuma o uzajamnom priznavanju diploma Beograd pozitivno odgovorio na 75 odsto zahteva za priznavanje diploma stečenih na univerzitetima u našoj južnoj pokrajini koji su pristigli do 2016. godine", naveo je Kozarev u saopštenju.

Dodao je da je "Beograd taj koji treba da u ovoj stvari insistira na reciprocitetu, budući da u istom periodu od strane Prištine nije priznata nijedna diploma ustanova iz obrazovnog sistema Republike Srbije".Izvor

Preporučeno za vas