KUD Tekstilac pokazao umjetničko stvaralaštvo na sarajevskoj sceni

KUD Tekstilac pokazao umjetničko stvaralaštvo na sarajevskoj sceni


Foto: Centar za kulturu Bijelo Polje

Foto: Centar za kulturu Bijelo Polje

Kulturno umjetničko društvo ,,Tekstilac″ iz Bijelog Polja je nastupom na 6. Međunarodnom festivalu folklora u Sarajevu svojim umijećem oduševilo je tamošnju publiku koja ih je ispratila ovacijama”, kazao je direktor Centra za kulturu u Bijelom Polju Milko Kovačević.

“Festival je trebalo da bude takmičarskog karaktera, ali, zbog nemogućnosti dolaska ansambala iz Hrvatske i Turske, žiri je odlučio da učešće na Festivalu bude revijalnog karaktera. Nakon nastupa našeg ansambla predsjednica žirija Ana Babić, profesorica muzikologije i etnologije na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu, posebno je apostrofirala nastup KUD-a ,,Tekstilac″.

Crnogorski ansambl je pokazao ne samo folklorno bogatsvo svoje države nego i umjetničko stvaralaštvo na sceni, i služi za primjer kako se igrom i pjesmom, ali i patriotskim osjećanjima, predstavlja svoj grad i svoja država”, kazao je on.

Kovačević je rekao da se to društvo u Sarajevu predstavilo sjajnim koreografijama koje je izvelo na najbolji mogući način i po ko zna koji put potvrdilo da svojim kvalitetom i profesionalizmom na najljepši način predstavlja svoj grad i državu.

“Zaista prija kada publika prepozna rad i kvalitet i kada vas isprati ovacijama kao što je to učinila sarajevska publika nakon nastupa KUD-a ,,Tekstilac″. Naš anasambl je u Sarajevu dočekan toplim i iskrenim prijateljstvom kako od strane organizatora Festivala tako i od sjajne sarajevske publike”, kazao je Kovačević.

Vijesti

Source link

Preporučeno za vas