Šaranović i Koprivica, sa ranije sjednice Odbora

Koprivica i Šaranović napustili sjednicu: “Zakon izaziva međunacionalnu mržnju”


Poslanik Demokrata, Momo Koprivica, potvrdio je da ta partija neće učestvovati u radu Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva dok se ne povuče iz procedure Zakon o slobodi vjeroispovijesti
Edit

Demokratska Crna Gora neće učestvovati u radu Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva dok se ne povuče iz procedure Zakon o slobodi vjeroispovijesti, potvrdio je na Odboru poslanik te partije Momo Koprivica.

Nakon toga je sa kolegom Danilom Šaranovićem napustio sjednicu tog radnog tijela. Koprivica je kazao da Zakon izaziva međunacionalnu mržnju i pozvao sve vjerske zajednice na slogu i da se sačuva mir.  

Poslanik DPS-a Andrija Nikolić je kazao da su se Demokrate uplašile rezultata javnog mnjenja, pitajući kakve veze ima taj Z akon sa izbornim zakonodavstvom. On je na početku sjednice pitao Demokrate da li je tačno da će poslanici Demokrata napustiti rad Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva ako se ne povuče iz procedure Zakon o slobodi vjeroispovijesti, kako je danas najavio lider Demokrata Aleksa Bečić. 

Poslanik Demokrata Momo Koprivica je rekao da je opozicija ozbiljno shvatila rad u Odboru i da su predložili 200 institucionalnih i zakonskih rješenja i 16 zakonskih projekata. Istakao je da je opozicija završila svoj posao, dok DPS zvančćno nije predala nijedno rješenje. Predsjednik Odbora Branimir Gvozdenović je ocijenio da je napravljen ozbiljan progres i da smatra da je ovo važna sjednica.

Source link

Preporučeno za vas