Kontraritam Crne Gore protiv "delfina", derbi sa velikanom za sedmo mjesto

Kontraritam Crne Gore protiv “delfina”, derbi sa velikanom za sedmo mjesto


Od specijalnog izvještača “Vijesti”

Crnogorski vaterpolisti očigledno nisu bili spremni za pretposljednju utakmicu na Svjetskom prvenstvu, u takvoj situaciji je poraz od ozbiljne ekipe kakva je Srbija logičan epilog.

”Ajkulama” je nedostajalo svježine, poleta, nestali su ritam i tranzicija koji su imale u Budimpešti, pa su “delfini” pobijedili prilično ubjedljivo – 10:7 i našu selekciju poslali u borbu za sedmo mjesto sa domaćinom Mađarskom (nedjelja).

Za protivnika nije bilo baš tako lako kao što govori rezultat, ali imao je ono što Crna Gora nije – snagu i koncentraciju da drži tempo koji njemu odgovara.

I umorna Crna Gora je bila u egalu prvih 20 minuta, igralo se gol za gol sve do prve polovine treće četvrtine – tada je Nemanja Vico matirao Petra Tešanovića i prvi put se jedna ekipa odvojila (6:4)…

“Ajkule” su šest od 10 golova postigle s igračem više, jednom su to uradili i iz peterca, ali pamtiće se mnogo promašaja, akcija u kojima se bespotrebno čekalo do posljednje sekunde da se uputi šut…

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore
foto: Anna Feher

“U odbrani smo odigrali dobro – primiti 10 golova od Srbije, tima s takvim individualcima, dobra je stvar. Ali, napad je godinama naša boljka, sada još više izražena”, rekao je Tešanović, povratnik na gol nakon povrede.

U napadu naše selekcije je jedino na pravom nivou bio Bogdan Đurđić, strijelac tri gola.

Momak koji je protiv Španije 100. put nosio kapicu “ajkula” je bez dileme ostavio najbolji utisak u našem timu na ovom SP.

“Nemamo napadački kvalitet, a u današnjem vaterpolu teško možete da pobijedite ako postignete sedam golova. Moraćemo mnogo da radimo na tome”, istakao je Tešanović, koji je sakupio 12 odbrana.

Taj segment igre je u jednom momentu stao i protiv Mađarske na premijeri (Đurđić nije igrao, jedan igrač je morao da bude žrtvovan zbog ranijeg “brutalitija” Alekse Ukropine), bio je skroman i u duelima s Gruzijom i Japanom, pa i u četvrtfinalu sa Španijom kada je rezultat bio 7:6. To nije slučajnost…

Crna Gora je na ovom takmičenju pokazala da je sposobna da velike ekipe ograniči na mali broj golova, ali i da ima toliko problema na protivničkoj polovini da ni granitna odbrana u nekim momentima nije dovoljna da se približi ili ostvari bitan trijumf.

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore
foto: Anna Feher

Da je drugačije, ne bi do posljednje sekunde strahovala u duelima s timovima kao što su Gruzija i Japan.

CRNA GORA – SRBIJA 7:10 (2:2, 2:3, 2:3, 1:2)

Budimpešta – Bazen “Alfred Hajoš”. Gledalaca: 200. Sudije: Stavridis (Grčka), Gomes (Španija). Igrač više: Crna Gora 9 (6), Srbija 13 (5). Peterci: Crna Gora 1 (1), Srbija 1 (1).

Crna Gora: Lazović, Mršić 1, Vučurović, Averka, Čučković, Popadić 2, Radović, Đurđić 3, Perković 1, Banićević, Matković, Petković, Tešanović (12 odbrana).

Srbija: Dobožanov (šest odbrana), Mandić, Subotić, Ranđelović, Lazić 1, Vico 1, S. Rašović 3, Lukić, Jakšić 3, Radulović 1, Drašović, V. Rašović 1, Mitrović (četiri odbrane).

Vijesti

Source link

Preporučeno za vas