Ilustracija

Kolašin bez struje, kvarovi i u Zeti, Danilovgradu, Malesiji…


“Ekipe ulažu vanredne napore na terenu s obzirom aktuelne vremenske uslove”, saopšteno je iz CEDIS-a
Edit

Kompletno područje kolašinske opštine trenutno je bez struje, jer je usljed ekstremno loših vremenskih uslova došlo je do oštećenja na mreži, saopšeno je iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema.

“Ekipe su na terenu i pokušavaju da lociraju kvar na dalekovodu 35kV ‘Mojkovac – Kolašin’, nakon čega bi uslijedila sanacija. Ekipe ulažu vanredne napore na terenu s obzirom aktuelne vremenske uslove”, saopšteno je iz CEDIS-a.

Dodaju da su ekstremno loši vremenski uslovi, intenzivne padavine i olujni udari vjetra, uzrokovali i brojna oštećenja naročito na ruralnom području Podgorice, Danilovgrada i Tuzi. Na području Zete bez napajanja su, kako je saopšteno, Golubovci, Mojanovići, Mataguži, Trešnjica, Balijače, Berislavci, Bijelo Polje, Ponari …

Bez struje je i kompletno područje Vranjine. Trenutno je bez električne energije I kompletno područje Lješanske nahije. Olujni vjetar izazvao je, dodaju iz CEDIS-a, i oštećenja na mreži sa koje se napajaju Bioče, Ubli i područje Lijeve Rijeke.

Ekipe CEDIS-a su, kako navode, aktivne i u Malesiji, koja je bez napajanja, osim centra Tuzi.

U Danilovgradu su bez struje i tri dalekovoda sa kojih se napaja ruralni dio danilovgradske opštine (Bandići, Zagarač, Gruda, Kopito Petrovića, Begovine, kao i Branilovica, Jelenak, Đurovići, Grlić, Orja Luka, Sladojevo Kopito, Bare Šumanovića, Kujava, Frutak, Viš, Tunjevo, Ostrog, Vinići, Mosori, Kujava, Zagorak…)

“Olujni vjetar izazvao je i brojna oštećenja na niskonaponskoj mreži. Molimo korisnike za strpljenje jer ulažemo maksimalne napore kako bi oštećenja bila u što kraćem roku sanirana”, saopšteno je iz CEDIS-a.

Source link

Preporučeno za vas