Ozil

Kinezi zbog Ozilovih komentara ne prenose duel Arsenala i Sitija


Igrač Arsenala je komentarisao položaj ujgurskih muslimana u Kini – Ujgure je nazvao “ratnicima koji se opiru progonu“, da bi zatim kritikovao Kineze, ali i druge muslimane zbog njihove ćutnje
Edit

Kineska državna televizija (CCTV) neće danas prenositi duel Arsenala i Mančester sitija zbog komentara Mesuta Ozila na društvenim mrežama. 

Igrač Arsenala je komentarisao položaj ujgurskih muslimana u Kini – Ujgure je nazvao “ratnicima koji se opiru progonu“, da bi zatim kritikovao Kineze, ali i druge muslimane zbog njihove ćutnje.

“Oni spaljuju njihove Kurane, zatvaraju njihove džamije, zabranjuju njihove škole, ubijaju njihove svete ljude. Muškarce tjeraju u logore, a njihove familije tijeraju da žive sa kineskim muškarcima. Žene teraju da se udaju za Kineze. Ali muslimani su tihi, ne prave buku, napustili su ih. Ne znaju li da je pristajanje na progon isto što i sam progon“, napisao je Ozil na Instagramu.

Odmah je uslijedila reakcija iz Arsenala, koji se distancirao od Ozilovih komentara navodeći da je klub “uvijek bio apolitičan kao organizacija“, dok je Fudbalska asocijacija Kine navela da su komentari njemačkog fudbalera turskog porijekla neprihvatljivi i da su povrijedili osećanja brojnih kineskih navijača.

Zbog toga će kineska televizija umjesto duela Arsenala i Mančester sitija prenositi meč Vulverhemptona i Totenhema.

Source link

Preporučeno za vas