Kažete Amerikanci su zlikovci, a vi radite isto

Kažete Amerikanci su zlikovci, a vi radite isto


Majkl Bom, Foto: Printscreen YouTube/ Майкл Бом

Majkl Bom, Foto: Printscreen YouTube/ Майкл Бом

Majkl Bom, novinar koji je rođen u Sjedinjenim Američkim Država, a živi u Rusiji, tokom gostovanja u jednoj od emisija na ruskoj NTV nazvao je licemerjem podršku koju za invaziju na Ukrajinu dobija predsjednik države Vladimir Putin.

Kako piše Njuzvik, Bom je uporedio ruski rat u Ukrajini sa bombardovanjem NATO na Kosovu, Srbiji ili bivšoj Jugoslaviji 1999. godine.

“Koliko puta smo čuli od vas i drugih da je vojna kampanja NATO na Kosovu i u Srbiji apsolutno nelegitimna u svojoj srži, jer nije bilo mandata Ujedinjenih nacija (UN). To je opisano kao američko bezakonje, očigledno nepoštovanje međunarodnog prava”, rekao je Bom.

Nakon toga upitao je voditelja Romana Babjana da li Rusija ima mandat UN za svoje vojne akcije u Ukrajini.

Babjan je odgovorio “ne”.

“Ali to je drugačije, zar ne”, upitao je ironično tada Bom.

On je voditelja pitao i da li su oba rata različita, na šta je domaćin odgovorio.

“Mi vodimo specijalnu vojnu operaciju, a NATO je sprovodio svoju specijalnu vojnu operaciju do opsega koji ste pomenuli”, rekao je Babjan.

Bom tvrdi da se pomenute dvije situacije ne mogu porediti u smislu “veličine razaranja”, jer je NATO bombardovanje trajalo od 24. marta do 10. juna, dok je rat u Ukrajini stigao do devetog mjeseca.

“Koliko puta sam čuo ‘Amerikanci su zlikovci, pogledajte kako vode ratove’, ali ispostavilo se da i vi radite isto. Zbunjen sam zbog vaše osude”, rekao je Bom i naglasio da su obje vojne akcije podjednako loše.

Dodao je da je takođe loše kada se sve to prvo osudi, a onda se radi ista stvar.

Vijesti

Source link

Preporučeno za vas