Kašćelan

Kašćelan pušten iz pritvora: Braniće se sa slobode


Na prethodnom glavnom pretresu 10. decembra sud je prihvatio jemstvo u iznosu nešto više od 500.000 eura u protiv vrijednosti nekretnina koje su ponudili članovi porodice optuženog Kašćelana za njegovo puštanje iz pritvora, dok je advokat Novica Kašćelan ponudio 5.000 eura u gotovini
Edit

Navodni vođa kavačkog kriminalnog klana Slobodan Kašćelan pušten je iz pritvora u Spužu da se sa slobode brani od optužbi da je izvršio krivično djelo – zelenašenje.

Viši sud u Podgorici prosiljedio je upravi spuškog zatvora informaciju da je postalo pravosnažno rješenje o jemstvu

Na prethodnom glavnom pretresu 10. decembra sud je prihvatio jemstvo u iznosu nešto više od 500.000 eura u protiv vrijednosti nekretnina  koje su ponudili članovi porodice optuženog Kašćelana za njegovo puštanje iz pritvora, dok je advokat Novica Kašćelan ponudio 5.000 eura u gotovini.

Kašćelan je optužen za zelenaštvo izvršeno na organizovan način. Prema optužnici, Kašćelan je 50 hiljada eura dao na kamatu Milanu Dragoviću, a iznos kamate bio je 10 odsto. Sa njim je, navodno, stupio u kontakt preko optuženog Gorana Ljubatovića. Na suđenju, oba okrivljena negirali su krivično djelo koje im se stavlja na teret.

Specijalni tužilac Saša Čađenović podigao je optužnicu protiv Slobodana V. Kašćelana, Igora M. Božovića, Vladimira M. Božovića, Davora M. Prelevića, Miloša D. Radonjića, Siniše S. Vlahovića, Aleksandra M. Đurišića, Stefana S. Brnovića, Đerđa N. Camaja, Igora M. Đurišića, Aleksandre M. Bogdanović, braće Nikole N. Andrića i Igora N. Andrića, Tripa Z. Moškova i Gorana S. Ljubatovića iz Lastve. U optužnici se između ostalog navodi da su Kašćelan i Igor Božović, organizovali kriminalnu grupu, a zatim vrbovali ostale članove. Kriminalna grupa je imala cilj vršenje krivičnih djela iznuda – zelenaštvo, nedozvoljeno držanje oružja, prodaja droge, omogućavanje uživanja opojne droge, davanje mita, teško djelo protiv opšte sigurnosti, pranje novca.

Source link

Preporučeno za vas