Ilustracija

Kada će nova terapija liječenja karcinoma početi da se primjenjuje u Crnoj Gori?


“Boje jutra” pratite na Facebooku i Instagramu, a možete nas kontaktirati putem e-maila [email protected]
Edit

Liječenje karcinoma hadronskom terapijom povećava procenat preživljavanja na 90 odsto nakon pet godina. Ovakav vid terapije mogao bi da se primjenjuje u okviru Centara za liječenje i istraživanje kancera.

Kada bi građanima Crne Gore mogla biti dostupna ova terapija, šta ona podrazumijeva, koliko su naši onkolozi upoznati sa njom i koliko bi sve to moglo da košta – pitamo ministarku nauke Sanju Damjanović.

U jutarnjem programu TV Vijesti, u petak, 8. novembra pogledajte i:

  • Mještanima podgoričkog naselja Murtovina kiša ponovo donijela probleme. Voda do kućnog praga, ulice bez rasvjete – naša ekipa se javlja sa lica mjesta.
  • Kakva je tradicionalna muzika, nošnja, igre i plesovi Paštrovića.
  • On je student sarajevske Akademije scenskih umjetnosti, glumio je u nagrađivanim filmovima, igrao u brojnim predstavama, svira čak šest muzičkih instrumenta, a ni mađioničarski trikovi mu nijesu strani. Naš gost biće mladi glumac, Lazar Dragojević.
  • Kako se studenti prava, ekonomije, tehničkih fakulteta, metalurgije i geologije, kao i muzike – koncertnog i operskog pjevanja, mogu prijaviti za stipendije u Austriji vrijedne 10.000 eura.

 “Boje jutra” pratite na Facebooku i Instagramu, a možete nas kontaktirati putem e-maila [email protected]

Source link

Preporučeno za vas