Episkop Joanikije

Joanikije: Nisam dao blagoslov za okupljanje, sve radim u dogovoru sa mitropolitom Amfilohijem


“Moje je da se pomolim da sve protekne u miru a sa sveštenstvom ću dogovoriti gdje ćemo se pomoliti”, kazao je “Vijesitma” Joanikije
Edit

Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije kazao je “Vijestima” da nikome nije dao blagoslov da se jutros okuplja na protestu i da ne radi ništa bez dogovora sa svojim mitropolitom Amfilohijem.

On je kazao i da nikoga ne sprečava da iskaže slobodnu volju i da se u to ne miješa.

“Moje je da se pomolim da sve protekne u miru a sa sveštenstvom ću dogovoriti gdje ćemo se pomoliti”, kazao je “Vijesitma” Joanikije.

Demokratski front pozvao je vjernike i građane koji su potpisali peticiju Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori da dođu danas ispred Skupštine u 11 časova i da za to imaju blagoslov patrijarha Irineja.

Jedan od lidera Demokratskog fronta, Andrija Mandić je prije dva dana u Skupštini kazao da je DF odustao od planirane opstrukcije rada parlamenta i sprječavanje glasanja o Predlogu zakona o slobodi vjeroispovijesti, nakon poziva mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

Uprava policije saopštila je da je zbog mogućih neprijavljenih okupljanja građana u užem gradskom jezgru u Podgorici za pješake i vozila zatvorila više ulica.

Source link

Preporučeno za vas