Janović danas  u Skupštini

Janović: Samozvani stručnjaci bi da me vrate u bazen


Ministri odgovaraju na pitanja poslanika
Edit

Ministar  sporta Nikola Janović kazao je da mladi razmišljaju o odlasku iz Crne  Gore, između ostalog, zbog nepovjerenja u političare. On je kazao da se u  javnosti zloupotrebljavaju rezultati istraživanja javnog mnjenja kako  bi se Crna Gora predstavila kao zemlja koju mladi napuštaju.

“Rezultati  istraživanja Vestminsterske fondacije pokazuju veliko nepovjerenje  mladih prema političarima, a kao rezultat tog nepovjerenja javlja se  razmišljanje o potencijalnom odlasku. Međutim, nigdje se ne govori o  trajnom odlasku i iseljavanju. Prije će biti o obrazovnoj i radnoj  mobilnosti mladih. To ne smijemo doživljavati kao trajni odlazak“, kazao  je Janović odgovarajući na pitanje poslanice Demokratskog fronta (DF)  Ljiljane Đurašković koja je ocjenila da 70 odsto mladih želi da napusti  Crnu Goru.  

Komentarišući ocjene djela javnosti o radu  njegovom ministarstvu, Janović je kazao da se „samozvani stručnjaci  opšte prakse“ obračunavaju se tako što tvrde da je po struci sportista.  Navodeći da Vlada radi sa mladima i ulaže u njihove projekte, on je  kazao da je pozvan da govori o riješavanju problema „sve i da nije  ministar“. 

„To valjda podrazumijeva da ja treba da se  vratim u bazen i da živim pod vodom i svako nekoliko dana izađem na  površinu uzmem vazduh i da je to neki moj opseg kretanja. Da se ne bavim  mnogo ozbilnijim temama jer su oni bogom dani za to. Pozivam ih da mi  izađu na crtu kad hoće, samo neka prvo izaberu temu“, kazao je Janović. 

Đurašković  je kazala da se u Crnoj Gori ne radi sa mladima, navodeći da se stanovi  po povlašćenim uslovima dijele funkcionerima a ne mladim bračnim  parovima. Ona je kazala da 14 hiljada studenata iz Crne Gore studira u  inostranstvu i ne žele da se vrate.

Source link

Preporučeno za vas