Ilustracija

Iz ženskog ugla: Koliko ukupno mora trajati seks za potpuni užitak?


Istraživanje časopisa “Journal of Sex Research” otkrilo je da žene prvo žele predigru koja će trajati 11 do 13 minuta
Edit

Istraživanja su dokazala da je prosječno trajanje seksa između pet i osam minuta, ne uključujući predigru koja je važna za potpuni seksualni užitak. Ali –  je li to dovoljno da bi žena u seksu maksimalno uživala?

S obzirom na današnji užurbani ritam života ne čudi da se uživanje u intimnim trenucima s partnerom svodi na nekoliko minuta, ali idući podatak parove bi trebao da motiviše da razmjenjivanje nježnosti i seksualne odnose s voljenom osobom ne svode samo na mehaničku radnju i brzinsku akciju. Naime, da bi bile potpuno zadovoljne i maksimalno uživale u seksu, žene žele da seksualni čin traje duže.

Istraživanje časopisa “Journal of Sex Research” otkrilo je da žene prvo žele predigru koja će trajati 11 do 13 minuta i zatim 14 do 16 minuta seksualnog odnosa od trenutka penetracije. To bi značilo da ukupno seks s predigrom mora trajati barem 25 do 30 minuta.

“Uvijek podstičem parove da uživaju u što dužoj predigri prije samog čina seksa. Što više predigre, to će nivo uzbuđenja biti veći te ćete lakše postići orgazam”, savjetuje Ian Kerner, seksualni i bračni terapeut.

Source link

Preporučeno za vas