Hostese sa crnim velom, torta u obliku pogrebnog sanduka i „grobarsko kolo“: Ovako je izgledala jubilarna „Grobarijada“(FOTO)

Hostese sa crnim velom, torta u obliku pogrebnog sanduka i „grobarsko kolo“: Ovako je izgledala jubilarna „Grobarijada“(FOTO)
POŽAREVAC – U restoranu „Vitez“ u Požarevcu održana je jubilarna, deseta „Grobarijada“, na kojoj se okupilo preko 200 pogrebnika iz Srbije i okruženja. Njihov domaćin bio je Radiša Mihajlović, vlasnik poznatog pogrebnog preduzeća „Drnda internacional“, koji je ovim slavljem obeležio 25 godina poslovanja i svoj odlazak u penziju.Gosti su se veselili uz muziku uživo i „grobarsko kolo“, a na kraju su posluženi tortom teškom 60 kilograma, koja je bila u obliku pogrebnog sanduka. Služene su i bombone i lizalice u obliku mrtvačkih glava i vampirskih zuba, kao i čips u obliku slepog miša. Gosti na ovom slavlju, koje su dočekivale hostese sa crnim velom, bili su oduševljeni gostoprimstvom i organizacijom. – Prvi put sam na „Grobarijadi“ i prezadovoljan sam. Odlično smo ovde dočekani i nadamo se da ćemo ovakvo slavlje i mi u Hrvatskoj organizovati – rekao je Dalibor Duspara iz pogrebnog preduzeća „Lovrinac“ iz Splita. Foto: D. NovkovićPROČITAJTE JOŠ: Privatni pogrebnici očajni: Sahraniće nas monopolisti Pre početka gozbe služeni su kokteli „Devičanska krv“, „Drakulin mozak“, „Vampirski koktel“ i koktel od vina čuvenog srpskog vampira Save Savanovića. Jelovnik je bio u znaku junaka kultnog filma Dušana Kovačevića „Maratonci trče počasni krug“: Đenkino predjelo, Mirkova supa, roštilj Bili Pitona, Pantelijino pečenje, Aksentijeva salata i torta „Kristina“, teška 60 kilograma, u obliku pogrebnog sanduka. Foto: D. NovkovićGostima se obratio i domaćin Radiša Mihajlović, najavljujući odlazak u penziju i napuštanje pogrebničkog posla, uz uručenje simboličnog ključa firme sinu Milanu. Na kraju govora, on je predao glogov kolac, simbol „Grobarijade“, njenom narednom domaćinu, Ivanu Stanisavljeviću, vlasniku pogrebnog preduzeća „Had“ iz Niša. Foto: D. NovkovićFoto: D. NovkovićFoto: D. NovkovićIzvor

Preporučeno za vas