Shutterstock

Holandski advokat teško ranjen u Njemačkoj


Advokatsko udruženje Holandski advokatski red je na Tviteru navelo da je šokirano pokušajem ubistva i žrtvu identifikovalo kao advokata Filipa Šola
Edit

Holandski advokat je teško ranjen iz vatrenog oružja u, kako se vjeruje, ciljanom napadu u njemačkom gradu Gronau, gdje živi, saopštile su danas njemačke vlasti i holandsko udruženje advokata.

Na 43-ogodišnju žrtvu je pucano jutros, a napadači su otvorili vatru iz bijelog automobila s holandskim tablicama, rečeno je iz tužilaštva u Minsteru.

Tužilac Martin Bocenhart je rekao da nema informacija o stanju napadnutog Holanđanina ali da je on poslije napada mogao da razgovara s policijom.

Bocenhart nije želio da komentariše navode holandskih medija da je napadnuti čovjek advokat, ali je rekao da “postoje indicije da je muškarac iz Gronaua bio ciljana meta”.

Advokatsko udruženje Holandski advokatski red je na Tviteru navelo da je šokirano pokušajem ubistva i žrtvu identifikovalo kao advokata Filipa Šola.

Šol je drugi holandski advokat koji je u poslijednje vrijeme bio meta ubica.

Advokat Dirk Virsum, koji je zastupao ključnog svjedoka u velikom suđenju pripadnicima holandskog organizovanog kriminala, u septembru je ubijen u blizini svoje kuće u Amsterdamu. 

To ubistvo je izazvalo bijes javnosti i dovelo do poziva na snažniji obračun s nasilnim kriminalnim bandama.

Source link

Preporučeno za vas