Haradinaj posle sastanka sa Dučićem: Izjave srpskih sveštenika o podeli Kosova neosnovane

Zločinac Haradinaj: Za Srbe formiranjem vojske se ništa neće promeniti na gore, može da bude samo bolje

Premijer samoproglašenog Kosova Ramuš Haradinaj je izjavio da se glasanjem za transformaciju Bezbednosnih snaga Kosova u Oružane snage Kosova za Srbe ništa neće promeniti na gore već, kako je rekao, može da bude samo bolje.”Ništa se u pravima Srba na Kosovu neće promeniti na gore glasanjem o vojsci. To se neće dogoditi ni u njihovom životu niti bezbednosti. Može da bude samo na bolje”, kazao je Haradinaj za prištinsku kablovsku televiziju T7.Podvukao je da će formiranjem vojske, Kosovo biti sigurnije i da će bezbedniji biti i oni koji žive u njemu.

Prema njegovim rečima, Srbija treba da pozdravi stvaranje vojske tzv. Kosova, “vojske koja dolazi za mir i koja je u interesu svih u regionu”.Haradinaj je rekao da je Kosovo zainteresovano da u odnosima sa Srbijom od “tenzija predje u stalni mir izmedju dva naroda”.”Njihov agresivni pristup, to što je uradila (Srbija) u prošlosti, je potvrdilo da tako nešto nije ni u čijoj koristi”, kazao je Haradinaj.

Premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj predao je nacrt Sveobuhvatnog sporazuma između Kosova i Srbije ambasadorima Kvinte, a istovremeno i specijalnoj predstavnici EU na Kosovu, napisao je Haradinaj na društvenim mrežama. Kako je naveo na Tviteru i Fejsbuku ta inicijativa “podržava i podstiče postojeći proces dijaloga i o njoj će se razgovarati sa širim političkim spektrom i civilinim društvom”.

On je naveo da je nacrt sporazuma takođe podelio sa svim institucijama i parlamentarnim grupama “čija stručnost i doprinos su ključni za građenje nacionalnog konseznusa”.Uz objavu, u kojoj se ne navode detalji sporazuma, objavljena je na društvenim mrežama i fotografija Haradinaja kako sa svojim saradnicima sedi sa šest međunarodnih zvaničnika.

Izvor

Preporučeno za vas