Han stigao u Beograd, radna večera sa Vučićem


"Na radnoj večeri sa Hanom pred sutrašnju ceremoniju otvaranja novog Žeželjevog mosta za drumski saobraćaj u Novom Sadu, obnovljenog sredstvima EU", napisao je na svom Tviter nalogu predsednik Aleksandar Vučić.

Han je doputovao u Beograd nešto ranije večeras, a dočekao ga je šef Delegacije EU u Beogradu Sem Fabrici.

Evropska komisija je danas saopštila da će Han sutra zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem otvoriti Žeželjev most kod Novog Sada.

"U subotu komesar za evropsko susedstvo i pregovore o proširenju Johanes Han posetiće Novi Sad, kako bi otvorio Žeželjev most zajedno sa Aleksandrom Vučićem, predsednikom Srbije", navodi se u saopštenju Komisije.

U Evropskoj komisiji ocenjuju da je Žeželjev most ključna karika transevropske mreže, koja će omogućiti bolju navigaciju duž Dunava, obnoviti putni i železnički saobraćaj i doneti novu dinamiku regionalnoj saradnji.

"Podrška ovom projektu pokazuje posvećenost evropskoj Agendi povezivanja, koja za cilj ima razvoj transportnih, energetskih i digitalnih veza Zapadnog Balkana i EU", kažu u Evropskoj komisiji.

Očekuje se, kako navode, da Han održi govor prilikom otvaranja mosta što će, zajedno sa slikom iz Novog Sada, biti direktno prenošeno i na zvaničnom sajtu Evropske komisije.Izvor

Preporučeno za vas