Gojkovićeva sa predstavnicima korejske "LS grupe"

Gojkovićeva sa predstavnicima korejske "LS grupe"


Maja Gojković je naglasila da postoje velike mogućnosti za ekonomsku saradnju Srbije i Republike Koreje i da je Srbija spremna na dalje širenje poslovnih veza i jačanje trgovinske razmene sa Republikom Korejom i korejskim kompanijama, ukazujući da korejske fabrike zapošljavaju više od 6.500 radnika u Srbiji.

Gojkovićeva je izrazila zadovoljstvo do sada realizovanim investicijama u Srbiji i istakla značaj saradnje koja je potvrđena otvaranjem fabrike u Zrenjeninu emajliranih bakarnih žica kompanije "Eseks Jurop" (Essex Europe), koja je deo "LS grupe", posebno imajući u vidu da je fabrika u Zrenjaninu prvi proizvodni pogon kompanije "Eseks" na teritoriji istočne Evrope.

Podsetila je da je otvaranju prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, što svedoči o značaju koji Srbija pridaje korejskim investicijama i ukazala da je Srbija spremna na dodatnu saradnju sa jednim od najvećih korejskih konglomerata "LS grupom".

Prema njenim rečima, privredna aktivnost u Srbiji je ove godine zabeležila značajan rast, i da Srbija zauzima prvo mesto u Evropi po stopi rasta, te da već treću godinu ostvaruje suficit u budžetu i da je budžet za 2020. godinu usmeren na podizanje životnog standarda građana Srbije, kao i na ubrzanje našeg ekonomskog rasta.

Predsednica Skupštine Srbije boravi u zvaničnoj poseti Republici Koreji na poziv predsednika Narodne skupštine Republike Koreje Hi Sang Muna, sa kojim je potpisala Memorandum o razumevanju u cilju unapređenja parlamentarne saradnje.

Tokom posete Gojkovićeva se sastala i sa predsednikom Izvršnog odbora Kompanije "Jura" Ohm Dae Jeolom, sa kojim je razgovarala o ekonomskoj saradnji i ulaganjima u Srbiji.

Kako se navodi, predsednica skupštine Srbije je istakla značaj ulaganja kompanije "Jura" koja je do sada u fabrikama u Srbiji uložila 92 miliona evra i obezbedila 5.500 radnih mesta i izrazila nadu da će "Jura" nastaviti sa ulaganjima u Srbiju.Izvor

Preporučeno za vas