Scena iz filma Marriage Story

Filmu “Marriage Story” šest nominacija za Zlatni globus


Film prati burni razvod komičarke čiji lik tumači Skarlet Johanson i njenog muža režisera, kog igra Adam Drajver. Ona je nominovana za najbolju glumicu, a on za najboljeg glumca
Edit

Film Noe Baumbaha “Marriage Story” danas je izbio na čelo sa šest nominacija za nagradu Zlatni globus, koja otvara sezonu filmskih nagrada u Holivudu.

Film prati burni razvod komičarke čiji lik tumači Skarlet Johanson i njenog muža režisera, kog igra Adam Drajver. Ona je nominovana za najbolju glumicu, a on za najboljeg glumca.

Zlatni globus spada među najcjenjenije nagrade u američkoj kinematografiji, i predstavlja indikator koji bi filmovi i glumci mogli imati šanse da dobiju Oskara.

Među favoritima za nagradu su i istorijski političko-mafijaški triler Martina Skorsezea “Irac” (The Irishman) i najnoviji film Kventina Tarantina “Bilo jednom u Holivudu” (Once Upon a Time… in Hollywood). Ta dva filma imaju po pet nominacija.

U slučaju “Irca”, Skorseze je nominovan za najboljeg režisera a Al Paćino i Džo Peši za najbolju sporednu ulogu. Glavni glumac, Robert de Niro, ostao je bez nominacije.

Po četiri nominacije imaju filmovi “Dvojica papa” i “Džoker”.

Ceremonija dodjele Zlatnog globusa, 77. po redu, biće održana 5. januara 2020. u Los Anđelesu, dva dana prije završetka nominacija za Oskara.

Source link

Preporučeno za vas