EU: Izbeći tenzije na KiM koje bi ugrozile dijalog


"U trenutku kada su obe strane, zajedno sa visokom predstavnicom, potpuno angažovane na definisanju pravno obavezujućeg sporazuma, a u skladu sa dogovorom dva predsednika na prethodnom sastanku, 18. jula u Briselu, na terenu ne bi trebalo da postoje tenzije koje bi ugrozile zajednički cilj normalizacije odnosa", izjavila je portparolka EU Maja Kocijančič.

Na pitanje Tanjuga o rezultatima rada na izradi nacrta statuta ZSO, za koji rok ističe sutra, Kocijančičeva je podsetila da su se sve strane dogovorile i o "jasnim parametrima i vremenskom okviru" rada Upravljačkog tima, uključujući i izradu nacrta statuta Zajednice srpskih opština, u roku od četiri meseca od početka njegove izrade.

"Kada Upravljački tim zvanično obavesti EU o statusu svog posla, to će biti razmotreno na sledećem sastanku na visokom nivou u Briselu. Razumemo da je posao još u toku", poručila je Kocijančičeva. 

Ponovila je da EU u međuvremenu nastavlja "posao sa obe strane, kako bi se osigurala implementacija svih dogovora postignutih do sad u okviru dijaloga kome posreduje EU".Izvor

Preporučeno za vas